CTP, bagat intr-un nou scandal. A JIGNIT handicapatii locomotor: „Este o rusine”

news

Un articol scris de jurnalistul Cristian Tudor Popescu a starnit furia unei fundatii care se ocupa de organizarea unui turneu de tenis pentru persoanele aflate in scaun cu rotile.

CTP a scris in articolul „Blestemul trufiei” de pe republica.ro ca jucatoarea de tenis Monica Niculescu a „servit ca o handicapata locomotor”. Fundatia Licinium a transmis redactiei aktual24.ro un comunicat de protest.

„Fundatia Liciunium organizeaza, pentru al doilea an consecutiv, turneul international de tenis de camp in scaun rulant – ‘’Bucharest Open Wheelchair Tennis 2016’’. Acesta este inscris in circuitul Federatiei Internationale de Tenis si este organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Tenis si Federatia Internationala de Tenis, urmand a avea loc la Bucuresti, la Arenele BNR, in perioada 5-8 mai 2016.

Atitudinea domnului jurnalist Cristian Tudor Popescu este regretabila si prin prisma faptului ca, desi de ani de zile practica acest sport cu pasiune, a reusit sa jigneasca si sa genereze un sentiment de frustrare tuturor sportivilor romani care joaca tenis de camp in scaun rulant.

Este o rusine ca, la 40 de ani de la prima partida de Wheelchair Tennis, presa din Romania nu constientizeaza efectele folosirii unor cuvinte asupra categoriilor la care face referire, in cazul nostru persoanele cu handicap. Consideram ca, pe langa aspectul moral, nu a fost respectata nici deontologia profesionala, motiv pentru care cerem ca, pe langa scuzele publice ale domnului Cristian Tudor Popescu, toate celelalte publicatii care au preluat articolul semnat de catre dumnealui, sa publice un drept la replica.

Totodata, ii invitam si la turneul ‘’Bucharest Open Wheelchair Tennis 2016’’ pentru a vedea live cum serveste o persoana cu handicap locomotor. Dat fiind nivelul de perfomanta al acestor sportivi, il putem chiar provoca pe domnul Cristian Tudor Popescu la o partida demonstrativa”, se afirma in comunicatul Fundatiei Licinium.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: