CTP: „Decizia guvernului Citu de a-l demite pe Voiculescu este corecta si justificata”. Cere USRPLUS sa ramana la guvernare

analize

Cristian Tudor Popescu solicita USRPLUS sa nu plece de la guvernare ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu. „Iesirea USR Plus de la guvernare ar fi unul dintre cele mai josnice si iresponsabile gesturi comise vreodata de un partid”, afirma CTP.

„Transformarea lui Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun intr-un politican prost, care nu gandeste sau nu-i pasa de consecintele actiunilor sale, este una dintre cele mai mari si neplacute surprize pe care le-am avut de cand observ politica romaneasca.

Greselile, gafele, ‘arogantele’ lui Voiculescu nu au fost ale unui idealist animat de bune intentii, atunci le-as fi inteles si, poate, scuzat, au apartinut unui politican egocentric, preocupat nu de crearea de capacitati ATI pentru salvarea oamenilor, ci sa ia prim-planul intr-o inghionteala de el provocata cu partenerii de guvernare. Decizia guvernului Citu de a-l demite este corecta si justificata, daca ar fi sa luam in considerare fie si numai ultima sfidare din partea lui Voiculescu: publicarea unui document foarte important, privind carantinarea Bucurestiului, fara stirea si acordul premierului, care este si presedinte al Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Scurtul mandat al lui V. Voiculescu a adus deja o contributie mare si nefasta la disolutia autoritatii in Romania. O iesire de la guvernare a USR Plus, dintr-o ‘solidaritate’ trufasa cu taciunele care nu e diamant, da-i al nostru, in aceasta situatie grava, de varf de pandemie, in care se zbate Romania, ar fi unul dintre cele mai josnice si iresponsabile gesturi comise vreodata de un partid, cu consecinte incalculabile pentru noi toti”, a scris CTP in Republica.

Presedintele Iohannis a semnat, miercuri, la ora 12.30 decizia de revocare din functia de ministru al Sanatatii a lui Vlad Voiculescu. Anuntul a fost intampanita cu urale in studiourile Antena 3 si Romania TV.

ā€˛Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din functia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sanatatiiā€¯, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Sedinta de guvern programata pentru miercuri a fost amanata, ministrii USRPLUS refuzand sa se mai prezinte dupa ce Vlad Voiculescu au fost revocat din functie.

Birourile Nationale USRPLUS s-au intrunit in sedinta de urgenta, de la 12:00, in urma crizei provocata de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sanatatii. Liderii USRPLUS iau in calcul sa ceara si ei inlocuirea lui Florin Citu in schimbul ramanerii aliantei in coalitie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: