CTP, descriere perfecta: „Doamna Firea lanseaza niste nasarambe de sta sarpele in coada”

analize

Cristian Tudor Popescu reactioneaza dur fata de modul in care Gabriela Firea trateaza poluarea din Bucuresti. „Ca de obicei, doamna Firea isi pune mainile in solduri, si lanseaza niste nasarambe de sta pisoiul in coada, sau mai bine zis sarpele sta in coada”, a explicat plastic CTP la Digi24.

„Eu sunt bucurestean de cand m-am nascut. Am trait o perioada, si nu foarte indepartata, in care se putea respira in Bucuresti. De pilda, la Piata Domenii, eu stau in zona de 20 si ceva de ani. Si cand ma duc acolo la piata, ma duc pe niste strazi laterale. Acolo e o zona verde, copaci mai multi, vegetatie si se poate respira.

Cand intru acum pe bulevardul Mihalache in zona Pietei Domenii, imediat simt ca imi intra un smirghel pe gat. Incep sa tusesc… Simt pur si simplu aerul ala de parca e incarcat cu zgura. Incerc sa respir mai rar, mai putin, ca m-am gandit si la chestia asta, sa respiram de 30 si ceva de ori pe minut. Sa respiram mai putin, dom’le…

Ca de obicei, doamna Firea isi pune mainile in solduri, ca asta este metoda verificata a doamnei Firea, mai intai lanseaza niste nasarambe de sta pisoiul in coada, sau mai bine zis sarpele sta in coada, pentru ca spune despre ministrul mediului, cu care se afla in aceasta cearta, disputa, spune ca are fonduri europene ca sa protejeze 3 serpi intr-un apartament. Cifra 3 este o foarte buna ancora de manipulare. Cand ai cifre, in special cifre cu zecimala… „ce convingatoare sunt alea”, 3,15, „e, daca stie si 15 dupa virgula inseamna ca asa e”…

Dupa ce vine cu chestia asta, urmeaza noroiul mintii, sau, sa-i spunem mai bine „creier pane”. Apare doamna Firea, am vazut-o si eu astazi, cu o doamna de-a stanga ei, la primarie, o doamna care aducea cu servitoarea aceea pe care si-a pus-o prefect… Paracliseru sau cum o chema… ma rog, ceva in genul paracliser, aducea la figura… Si asta din stanga spune „sunt doua statii pentru masurarea poluarii care au fost puse in pozitii ce nu ne sunt favorabile noua”. Nu sunt favorabile cui? Lui Firea si ei.

Deci pe ea o preocupa ce nu e favorabil ei si primaritei, ca imagine. Ca le-a pus statiile acolo. Nu o preocupa daca aerul asta e favorabil bucurestenilor. Nu! Acolo sunt defavorabile… Zice „pentru ca e poluare mare”. Unde? La Obor, pe Mihai Bravu si la Piata Victoriei. Deci va dati seama ce logicareala sangeroasa au facut aici?

Pai daca la Obor este o concentratie uriasa de noxe – si au recunoscut -, „da, dom’le, acolo e mare, dar e in defavoarea noastra, ai dracului, au pus acolo statia ca sa ne dea noua o lovitura, la primarie”…

Deci, daca la Obor, pe Mihai Bravu, este o concentratie groaznica de noxe, un kilometru mai sus, Dacia cu Mosilor, acolo cum e? Daca la Piata Victoriei este o concentratie uriasa de noxe, dupa cum recunosc aceste doamne, la Romana cum o fi? La Piata Universitatii cum o fi?

Deci daca la Piata Victoriei e crunt, inseamna ca la Romana, cu cat ne apropiem de centru… scade. Scade, se lasa asa, se dizolva. Si la Universitate suntem in Alpi. Fara sa platim excursia… La Universitate sunt Alpii, daca la Piata Victoriei „nu e in favoarea noastra”. Numai acolo este poluarea, in rest, la o suta de metri, la doua sute de metri, la un kilometru de locul ala nu e nicio problema.

Si daca nu va convine, plecati la Iasi!”, a spus CTP la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: