CTP, dupa violentele AUR din Parlament: „A ramas in poporul asta o sete de dictatura a pitecantropilor ceva de speriat”

politica

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu are un comentariu amar fata de modul violent in care actioneaza parlamentarii AUR. Acestia au incercat sa blocheze prin violenta dezbaterile despre certificatul verde din comisiile parlamentare.

„Propun o solutie mult mai rapida si mai clara pentru rezolvarea crizei politice: sa se reuneasca plenul Parlamentului, prezenta obligatorie, se inchid usile si se da drumul unui bellum omnium contra omnes, incaierare toata lumea cu toata lumea, transmisa in direct. Vor castiga detasat, chiar si fara ajutorul de categorie grea al senatoarei urlatoare, matracucii de la AUR. Dupa care, acestia vor ocupa Palatul Victoria si vor guverna tara ei singuri, dupa cheremul lor.

Romania are nevoie de o stapanire AUR. Dupa treizeci si ceva de ani de la caderea clanului scornicestean, a ramas in poporul asta o sete de dictatura a pitecantropilor ceva de speriat. Nici masele, nici partidele, nu dau un sfant pe democratie, intrucat e obositoare, ineficienta si, cum a zis Iohannis, esuata. Asa ca un vaccin cu AUR poate ne-ar mai satura de virusul dictaturii. Sau poate ca vaccinul ne va imbolnavi definitiv, cum zice AUR”, a scris CTP in Republica.

Deputatul George Simion, copresedinte al AUR, si ceilalti parlamentari ai partidului s-au deplasat, marti, la Comisiile pentru sanatate si juridica din Senat, unde au sustinut ca „vor sa introduca, nestatutar, impotriva legilor, la vot certificatul verde”.

„Suntem in Senatul Romaniei, unde vor sa introduca, nestatutar, impotriva legilor, la vot certificatul verde, adica obligativitatea vaccinarii sau test din banii proprii pentru personalul medical, pentru cadrele didactice. Suntem toti parlamentarii AUR aici, pentru ca mai devreme am fost dati afara de doamna Scintei de la Comisia juridica si de domnul Fenechiu si romanii au tot dreptul sa stie ce se intampla. O sa mergem in Comisia medicala, sa cerem explicatii, dupa care revenim la doamna Scintei, pentru ca la Comisia medicala in momentul asta se pregateste un abuz. Vor sa dea un raport, desi nu au cvorum, si nu o sa asiguram, AUR-ul, cvorum pentru Comisia medicala”, a afirmat Simion, dupa ce a fortat intrarea la dezbaterile din comisii.

Liderul AUR s-a aratat nemultumit de faptul ca nu a fost lasat sa filmeze dezbaterile din comisiile mentionate, in conditiile in care „votul trebuie sa fie public”.

„Sta presa de patru ore in fata acestei sali si nu vor sa accepte presa si nu vor sa accepte pe nimeni altcineva, nu accepta filmari. Sunteti de acord sa filmeze presa tot ce se intampla in comisie? Comisiile astea trebuie sa se desfasoare public, afecteaza milioane de oameni, votul trebuie sa fie public (…). Nu puteti sa ingraditi drepturi si libertati. Dreptul de a alege, asta cer romanii”, a mai afirmat Simion.

In replica, senatorul PNL Nicoleta Pauliuc i-a cerut liderului AUR sa-i lase pe membrii comisiei sa-si desfasoare activitatea in liniste.

„In momentul in care dumneavoastra ati sta linistiti si ati lasa membrii comisiei ca sa-si desfasoare activitatea, cu mare drag (…). Dezbatem, supunem, votam, pentru ca de asta suntem in Parlament (…). Va vorbesc in numele celor care au nevoie si pe care trebuie sa-i lasam sa mearga la doctor, pentru ca au boli incurabile (…). Ce faceti dumneavoastra acum este inacceptabil (…). Le dam posibilitatea oamenilor sa se vaccineze”, a sustinut, intre altele, Pauliuc.

Mai mult despre: ,

Comentarii: