CTP, furios dupa accidentul ministrului Bode, cere interzicerea girofarurilor la masinile demnitarilor: „Sunt insemne ale exercitarii puterii de dragul puterii”

analize

Cristian Tudor Popescu reactioneaza dur fata de explicatiile ministrului Lucian Bode in legatura cu accidentul de masina in care a fost implicat. Bode a sustinut ca „demnitarul nu are dreptul sa-i spuna soferului sa mearga mai tare sau mai incet”si ca el se „odihnea pe bancheta din spate”.

„Sunt mai multe intrebari pe care oricare cetatean, fie ca este sofer sau pasager sau simplu pieton in tara asta, le poate pune. Nu au pus aceste intrebari dl. premier Orban si nici presedintele Iohannis, cu atat mai putin sa raspunda la ele.

O prima intrebare: cum facea sa doarma dl. Bode, cand atat semnalele acustice, cat si luminoase, adica girofarul si sirena masinii respective a SPP, erau pornite? Zadarau toti cainii de prin localitate, trecea masina asta ca un pom de Craciun in plina vara, zanganind din zurgalai, cum sa spui ca dormi?! Poate are un antrenament special, da, pentru a dormi in astfel de conditii in plina zi, de altfel.

Apoi: de ce s-a dat drumul la girofar si la sirena? Ce misiune speciala avea dl. ministru, unde se ducea? In cazul dlui Oprea, de acum cativa ani, stim care era obiectivul misiunii speciale in care a murit politistul Bogdan Gigina: era vorba de o ciorba de burta! Spre aceea tintea, sa nu se raceasca. In cazul de fata, ce anume fel de mancare era obiectivul? (Voia sa ajunga la ora 20:00 la Guvern, din spusele dlui Bode – n.r.) Nu era o situatie speciala, ca din cate stim nu s-a anuntat nimic special in tara asta in acel moment. Or, dl. Bode a spus ca ora 20:00, ceruta de dansul SPP-istului, era perfect rezonabila pentru o conducere normala. Si atunci, de ce trebuia SPP-istul sa puna sirena, sa puna girofarul si sa incalce o gramada de reguli de circulatie? Cum a facut-o? E vorba de manevrele smecherilor naturali, ale pitencantropilor cu masini tari, care asta fac: cum dau de o coloana, intra pe contrasens, bineinteles cu viteza mult peste cea legala, depasesc in nestire, fara vizibilitate, intra in orbeste in curbe, pentru ca ei nu suporta sa se amestece cu fraierii, cu prostimea! Despre asta este vorba in situatia de fata”, a comentat Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

CTP nu este deloc multumit de explicatiile intarziate ale lui Bode.

„S-a sperat ca in aceste zile subiectul sa moara din punct de vedere mediatic. Cum el n-a murit, s-a considerat ca el a capatat suficienta suprafata in media ca sa deranjeze, in vederea viitoarelor alegeri, si atunci a venit dl ministru ca sa-si ceara scuze. Dl ministru spune ca nu avea dreptul sa ii spuna respectivului sofer SPP cum sa conduca. Dar sa-i spuna ca nu are dreptul sa calce legea putea sa o faca? Daca dl ministru vedea o masina in trafic care facea ce a facut masina in care se afla dansul, era dator sa sune la 112 si apoi la politie si sa avertizeze in legatura cu acel automobil? In cazul de fata, masina care punea in pericol vietile oamenilor era chiar masina in care se afla el. In ultima instanta, trebuia sa ii ordone SPP-istului: domnule, repecta legea! Altfel, opreste masina, ma dau jos, sun la seful dumitale sa-mi dea alt sofer si alta masina si sun si la politie, sa ia masuri! Asta nu putea sa o faca? Asta incearca sa ne spuna dl Bode, a treia zi dupa scripturi? Dupa parerea mea, nimic nu functioneaza din argumentele dlui ministru, dupa cum nu functioneaza nici justificarile oferite de dl Iohannis”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Este vorba de a refuza pur si simplu sa te amesteci cu prostimea care circula greu, obositor, in coloana, dar regulamentar, a refuza, pur si simplu pentru ca tu esti ministru si trebuie sa treci in tromba pe langa ei, pentru ca tu ai treaba, esti important, nu pentru ca ai avea vreo misiune”, a mai spus CTP.

CTP afirma vrea sa fie interzise girofarule pentru masinile demnitarilor.

„In covarsitoarea majoritate a cazurilor, 99,99 la suta, acestea sunt insemne ale exercitarii puterii de dragul puterii. In 30 de ani de gazetarie, n-am vazut niciun caz in care sa se justifice astfel de manevre. In schimb, imi amintesc din anii ’90 nebunia girofarului, care atingea pe toata lumea, inclusiv persoanele civile, care doreau sa dea aceasta senzatie, aceasta impresie de putere, de forta, de a fi deasupra celorlalti. Era bataie, isi faceau rost de aprobari ca sa-si puna girofar pe masina X, Y, unul care era om de afaceri, altul care era nu stiu ce sportiv, fiecare voia sa aiba girofarul pe masina. Despre asta este vorba si a fost intotdeauna”, a aratat gazetarul.

CTP crede ca ministrul Bode nu va pati nimic, pentru ca „a dat garantii dl. premier. Prim-ministrul Romaniei garanteaza el pentru persoana Bode ca e in regula. Acesta este un argument: garantez eu pentru el! In fata legii si a egalitatii cetatenilor fata de lege, vine dl. prim-ministru si spune da, domnule, garantez eu, il cunosc eu, e un baiat bun, e prietenul meu, e ministru la mine in guvern, prin urmare, e in regula, lasati-l in pace”, a spus gazetarul.

„Aceasta este problema: cata vreme acesta va fi tratamentul – amintiti-va ce a fost si cu Oprea, a fost pana la urma judecat, dar n-a fost condamnat, l-ati vazut sa faca vreo zi de puscarie sau sa aiba vreo consecinta penala? Nu ar fi ajuns sa fie judecat, daca nu ar fi cazut in acel moment puterea politica in care se afla. Altfel, n-avea nici dansul mari probleme. Asa ca atata vreme cat demnitarii sunt tratati in felul acesta, deasupra celorlalti cetateni, vom avea in continuare astfel de situatii”, puncteaza CTP.

„Crede cineva ca soferul acesta SPP a procedat asa, a condus asa pentru prima data in viata si cariera lui? E clar ca asta este o obisnuinta a acestui ins de la SPP, pentru ca el e de la SPP! Nu l-a apucat brusc stilul asta de a se comporta si de a conduce”, adauga gazetarul.

Nu in ultimul rand, reliefeaza CTP, incidentul este un exemplu negativ, care incurajeaza astfel de comportamente si pe viitor. „Ganditi-va cati dintre pitecantropii aia cu masini tari, care fac exact asta, smecherii naturali, care au vazut si ei secventele, vad si ei si aud povestea asta cu ministrul, cat de incurajati se vor simti in continuare sa procedeze, sa faca ce fac la fel!” – atrage atentia CTP. „Domnul ministru Bode si soferul sau au facut niste educatie”, a subliniat sarcastic Cristian Tudor Popescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: