CTP: „Potrivit DA-ului la referendum, n-am avut si nici nu am familie. Numele meu de familie, Popescu, este ilegal”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ironizeaza propaganda pro-referendum si adreseaza mai multe intrebari care scot in evidenta caracterul absurd al acestui referendum pentru definirea familiei.

Intr-un text publicat pe Republica, CTP dezvaluie ca parintii lui s-au despartit chiar cand se nastea si el insusi a divortat. „Subsemnatul am crescut intr-o familie neintemeiata pe casatoria de mai sus, caci parintii s-au despartit cand eu ma nasteam, asa ca, tatal si mama au fost mama si bunica mea, care purtau alt nume de familie decat mine. Acum, de foarte multi ani, nu mai sunt casatorit si familia mea este formata din trei barbati: eu si cei doi fii ai mei. Prin urmare, potrivit DA-ului la referendum, n-am avut si nici nu am familie”, scrie CTP.

El adreseaza mai multe intrebari celor care se pregatesc sa mearga la referendum.

„Cateva intrebari pentru cei care vor sa mearga la referendum, dar poate nu lipsite de interes si pentru cei care se pregatesc sa nu. Intrebari care cred ca ar trebui sa fie pe buletinul de vot.

● Cunoasteti vreun homosexual?

● Ati stat vreodata de vorba cu un homosexual?

● Cate stiri despre homosexuali in Romania ati citit/auzit in ultimii 10 ani?

●Cati homosexuali ati vazut pupandu-se in public in ultimii 10 ani? Cati barbati heterosexuali ati vazut pupandu-se beti ranga, in acelasi interval de timp?

● Data fiind imposibilitatea de a face sex normal, homosexualii practica sexul anal, oral si masturbarea reciproca. Dumneavoastra, daca sunteti intr-un cuplu traditional, ati facut cu sotia/sotul sex anal, oral sau v-ati masturbat reciproc? Considerati aceste modalitati sexuale un pacat in fata lui Dumnezeu, daca nu a legii?

● De fapt, am folosit in mod abuziv cuvintele sot, sotie, soti. Desi Dictionarul Limbii Romane spune ca soti inseamna: „doua persoane de sex opus unite prin casatorie”, desi Curtea Constitutionala a precizat, ca sa nu mai fie niciun dubiu, ca in definitia din Constitutie a casatoriei, „soti” inseamna „barbat-femeie”, totusi se merge la referendum ca sa fie sters cuvantul soti, care, astfel, ce mai inseamna? Nimic.

Sunteti de acord, deci, ca Academia Romana sa scoata sot, sotie, soti din dictionar?

● De cate cereri pentru casatorie intre persoane de acelasi sex sau manifestatii pentru asta ati auzit in ultimii 10 ani?

(…)

● Doi oameni de acelasi sex, potrivit legii actuale, care nu are nevoie de niciun referendum, nu se pot casatori. Dar este uman, rational, in spiritul iubirii crestine de aproape si al dreptului fiintelor omenesti la asociere intru iubire, sa li se interzica a fi o familie?

● Prin decretul-lege 2651 din 8 august 1940, in Romania au fost interzise casatoriile intre romanii de sange si evrei. Credeti ca e bine ca s-a renuntat la aceasta lege?

● Credeti ca dupa acest referendum, care „Apara copiii!”, vor fi mai putini copii traditional batuti la sange, infometati, infrigurati, pusi la munci peste puterile lor, trimisi la furat si la cersit, terorizati, violati, abandonati, vanduti, omorati de chiar parintii lor traditionali?

● Credeti ca dupa acest referendum, scaderea continua a natalitatii in Romania se va opri si se vor naste mai multi copii? Daca nu, ar fi necesara si o lege antiavort? Sau una care sa prevada amenzi mari pentru cuplurile fara copii?

● Credeti ca dupa acest referendum, homosexualii se vor starpi de pe fata pamantului romanesc?

● Ce fel de referendum o sa facem cand oamenii vor putea sa aiba, prin clonare, copii, nu copii?”, a scris CTP pe Republica.

Comentarii: