CTP, punctul pe i: „Citu reuseste sa enerveze 95% dintre telespectatori inainte sa deschida gura. E las, e oportunist, chiar fripturist”

analize

Cristian Tudor Popescu a avut, vineri seara, o noua iesire dura fata de liderul PNL, Florin Citu. „E las, e oportunist, chiar fripturist, se sterge – unde ziceti dumneavoastra -, cu cuvantul dat, cu ce ii iese pe gura”, a subliniat CTP.

„Stiti ce a lipsit, la congres, la Citu? Asteptam sa-si rupa camasa si sa ne arate ca a imbracat maieul mortii. Adica… ‘Numai peste cadavrul meu se va face vreodata alianta cu PSD-ul, nu voi imbraca niciodata geaca rosie cu Votati PSD!, niciodata’, ‘numai peste cadavrul meu’… Da? Nu si-a rupt, asteptam gestul asta, ca sa fie tacamul complet!

Si acum vine, socatul – sigur, ca rad, dar… nu e rasul meu. Cu Citu, domne, nu e rasul meu.

Eu am ramas din noaptea aia de 21 decembrie 1989, am ramas cu o slabiciune care nu mi-a trecut nici azi. Fata de tineri. Fata de oameni mult mai tineri decat mine. Nici eu nu eram batran atunci, aveam 33 de ani. Dar acolo erau niste oameni mult mai tineri decat mine… Si am ramas cu o slabiciune pentru asta. Am fost mai… am incercat sa dau mai multa incredere oamenilor tineri, desi multi n-o meritau.

Asa s-a intamplat, de pilda, cu Vlad Voiculescu. Va amtintiti, l-am considerat singurul ministru valabil in Guvernul Ciolos, atunci, pentru ca sa traiesc dezamagirea pe care am trait-o in acest an, cu domnul Voiculescu.

Ma rog, domnul Voiculescu a facut greseli in mandatul sau. Multe! Grele, grave, strategia in primul rand strategia mandatului a fost gresita. A facut greseli de comunicare, de atitudine… un ‘purpuriu’ de greseli a facut. Dar au fost greseli.

In vreme ce, iata de la un om mult mai tanar decat mine, domnul Citu, ma asteptam sa vina – cum am si spus in discutiile noastre aici – cu niste masuri nepopulare, masuri necesare, dure care sa fie taxate electoral, dar sa si le asume cu curaj, si in felul asta sa faca un bine Romaniei.

Ca sa am in fata ochilor acum, un ‘politican’ ranced. Ranced, cu toate naravurile ‘batranilor’ pe care le vedem de atatia si atatia ani in aceasta tara.

E las, e oportunist, chiar fripturist, se sterge – unde ziceti dumneavoastra -, cu cuvantul dat, cu ce ii iese pe gura… adica toate caracteristicile cutrelor batrane din politica. Iata-le la acest om in care eu mi-am pus o oarecare speranta la un moment dat.

E altceva aici. Domnul Citu nu a facut greseli! Domnul Citu are probleme grave de caracter. Acesta este modul lui de comportament in clipa de fata. Iesirile astea… Eu cred ca nici nu mai e nevoie sa deschida gura cand iese la televizor. Domnul Citu reuseste sa enerveze 95 la suta dintre telespectatori inainte sa deschida gura.

Dupa parerea mea, cred ca nu mai poate fi concurat decat de domnul Klaus Iohannis, la aceasta iritare pe care o produce oamenilor”, a declarat CTP la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: