CTP pune punctul pe i, inainte de Congresul PSD: „Nu tine schimbarea la fata a PSD. N-o sa castige niciun vot, va mai pierde dintre votanti”

analize

Cristian Tudor Popescu a declarat, cu scurt timp inainte de inceperea Congresului PSD, ca PSD „s-a schimbat la fata”, insa aceasta tactica „nu tine”. „Nu tine! N-o sa castige niciun vot, dimpotriva, va mai pierde dintre votantii aia pe care ii avea la europarlamentare, aia pe care i-a avut la prezidentiale – 23, 24 la suta”, a spus CTP la Digi24.

„Echipa Dragnea a livrat electoratului PSD – vreme de 3 ani si ceva – ‘cocaina’. Drog fin, am auzit ca iti da niste stari extraordinare. Te activeaza, te face Superman. Cocaina electorala! A livrat cocaina electorala, in ce sens? Uitati-va la diferenta dintre declaratiile domnului Ciolacu, care incearca acum s-o faca pe stanga europeana. Face pe social-democratul civilizat, cu deschidere catre Occident…

Si atunci, la observatiile ambasadorului Zuckerman, ce spune domnul Ciolacu? ‘De ce sunteti rau cu noi, domnul ambasador?’. In esenta asta spune. ‘Ati omis niste lucruri, nu este bine sa impartiti institutiile in bune si rele…’.

Ia sa ne gandim noi la adevaratii barbati ai neamului – Dragnea si Tariceanu. Ce ziceau ei? Nu lui Zuckerman, nu, ambasadorului, ci direct Departamentului de Stat al Statelor Unite. ‘Probabil ca sunt unii fumati p-acolo!’. Apropo de droguri. Asa au zis cand a avut obiectii Departamentul de Stat al Statelor Unite, in legatura cu politica PSD-ista, PSD-ul fiind atunci si la guvernare. Aia a fost o declaratie adevarata: ‘Care, domne, drogatii aia de Departamentul de Stat ne invata pe noi, tara suverana?’.

Si acum vine domnul Ciolacu si spune – ‘De ce sunteti rau cu noi, domnule ambasador?’. ‘Cocaina’ si ‘fumati matase de porumb’, acum, cu care sa creezi niste iluzii de mana a doua.

Dupa ce l-ai obisnuit cu retorica aia, cu ragaielile alea post-ceausiste, cu retorica antieuropeana, antioccidentala, neaosista, nationalist-xenofoba ani de zile, si ti-ai facut un electorat in felul asta, acum incerci sa joci rolul ‘europeanului’.

Ciolacu nu incadreaza retorica asta in ce trebuie. Ea ar trebui incadrata in plan international. Acum e momentul. Va propun o uchronie, adica echivalentul temporal al utopiei: u-topos, fara loc, fara spatiu, u-chronos – fara timp, deci in afara timpului. Daca venea pandemia cand era Dragnea… Daca venea nu in iarna asta, venea in iarna de dinainte, inainte de alegerile europarlamentare, in iarna incepea pandemia, domnul Dragnea era presedintele Romaniei. Pentru ca i-ar fi cazut mar copt in poala chestia asta cu pandemia si ar fi utilizat-o la maximum, proiectand-o in plan international.

Asta nu face domnul Ciolacu, pentru ca nu are suficienta snaga in el. Sa inceapa cu o chestie putiniana adevarata acum: ‘Nenorocitii de la Uniunea Europeana care ne-au dat COVID-ul’, ‘care ne mint, e o oculta mondiala’. Guvernul asta nu e Sica plus Iohannis Dulap. Nu, domne, ‘astia sunt numai agentii ocultei, care vor sa puna stapanire pe Romania, mintindu-ne cu COVID-ul…’. Asa se lucreaza.

Deci daca avea norocul pandemiei, Dragnea ajungea presedinte, indiferent cati oameni mureau de COVID. Acum ar fi momentul pentru distinsul Ciolacu sa isi incadreze discursul in felul acesta, dar n-ar fata pentru asa ceva.

La partidul asta, de 70 de ani incoace situatiile se repeta. Pentru cine cunoaste istoria partidului comunist din Romania e aproape amuzant…

Stiti ce face? Cam ce facea Ceausescu dupa ce a murit Dej. Incerca sa pastreze de la Dej bazele comunismului si stalinismului pe care trebuia sa mearga si dand in acelasi timp pe carca lui Dej crimele groaznice care se petrecusera sub regimul lui. Adica operatie cu laserul pe hoitul lui Dej.

Asta face si domnul Ciolacu acum. Incearca sa opereze pe hoitul politic al lui Dragnea, incercand sa pastreze ceva din atractiozitatea retoricii de care va vorbeam – ‘cocaina’ lui Dragnea si in acelasi timp sa spuna ‘Domne, noi ne-am schimbat la fata, noi acum suntem europeni!’.

Nu tine! N-o sa castige niciun vot, dimpotriva, va mai pierde dintre votantii aia pe care ii avea la europarlamentare, aia pe care i-a avut la prezidentiale – 23, 24 la suta. El trebuie sa-i conserve. Cu tipul asta de discurs aburit…”, a aratat CTP la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: