CTP rastoarna anunturile PSD privind internarea lui Dragnea: „Ne gasim exact in situatia Kim Jong-il sau Ceausescu anii ’80”

analize

Cristian Tudor Popescu compara secretomania din jurul internarii lui Liviu Dragnea cu cea specifica regimurilor totalitare. „E o situatie foarte asemanatoare cu cea a tatalui baiatului-racheta. Baiatul-racheta din Coreea de Nord avea un tata, il chema Kim Jong-il. Ce se stia despre el la un moment dat, ca nu mai poate sa stea pe picioare. Prin urmare, n-a fost la parada militara. In rest, nu s-a stiut nimic luni de zile, pana cand au fost nevoiti sa comunice faptul ca marele conducator a trecut pe lumea celalalta”, a declarat CTP la Digi24.

„Mai intai, de unde stiti ca a fost in spital? De la Codrin Stefanescu, da? O sursa mai presus de orice indoiala? Avem vreun comunicat oficial?”

Cosmin Prelipceanu a precizat ca „spitalele private spuneau ca nu e la noi, e la ailalti! Am avut inclusiv astfel de interventii. O purtatoare de vorbe a unui spital privat ne spunea: nu e la noi, e la ailalti si zicea numele alorlalti”.

„Noi nu avem in acest moment, inteleg ca a fost vazut domnul Dragnea in viu. Deci, nu avem in acest moment niciun fel de date despre ce s-a intamplat, despre ce a facut domnul Dragnea in aceste patru zile. Nu stim! A fost in spital? Care spital? A fost in Romania? Cine si-a asumat asta? Doamna Pintea a spus ca este in Romania, bun, dar n-a spus in ce spital. Nu avem niciun fel de date in legatura cu starea sanatatii celui de-al treilea om din stat, presedintele partidului de guvernamant si presedintele Camerei Deputatilor. Intr-o tara democratica, astfel de date sunt publice. Analizele presedintelui Statelor Unite sunt publice, le poate vedea orice american si asa e firesc in orice tara democratica, un conducator al tarii nu are intimitate, cum zice doamna ministru Pintea. Intimitate in sensul sa aiba o rezerva, sa nu fie cu mai multi in salon, dar sa nu stim nimic oficial de starea de sanatate a domnului Dragnea asta stiti unde se practica? E o situatie foarte asemanatoare cu cea a tatalui baiatului-racheta. Baiatul-racheta din Coreea de Nord avea un tata, il chema Kim Jong-il. Ce se stia despre el la un moment dat, ca nu mai poate sa stea pe picioare. Prin urmare, n-a fost la parada militara. In rest, nu s-a stiut nimic luni de zile, pana cand au fost nevoiti sa comunice faptul ca marele conducator a trecut pe lumea celalalta”, a spus CTP.

„Acest procedeu pe care il foloseste domnul Dragnea este specific dictaturilor si dictaturilor comuniste. Stim foarte bine, despre Gheorghiu-Dej, pana cand si-a dat duhul, nu a stiut nimeni ce are, cum se simte. A murit! A murit si a venit Nicolae Ceausescu. Despre Nicolae Ceausescu in anii 80, cand era copt de boli, avea diabet, afectiuni la prostata, hipertensiune samd. Nu stia nimeni nimic. Se auzeau zvonuri, dar nu exista niciun fel de buletin oficial in legatura cu starea de sanatate a conducatorului. Domnul Dragnea este conducatorul Romaniei si a ales aceasta formula tipica dictaturilor comuniste”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Iliescu a fost internat cu vezica biliara, i s-a extirpat, Traian Basescu a fost operat la tiroida si la coloana, de fiecare data au existat informari oficiale. Cum e posibil sa nu apara un medic, nu Codrin Stefanescu, nici macar doamna Pintea, care sa ne spuna: diagnosticul este urmatorul, tratamentul, asta este starea de sanatate. Nu-i afecteaza facultatile mintale. Ca asta e important in primul rand, ca poate lua decizii. Asta trebuie sa comunice medicii poporului. Ne gasim exact in situatia Kim Jong-il sau Ceausescu anii 80. Starea de sanatate a marelui lider este secret de stat”, a completat el.

In ceea ce priveste declaratia facuta de Sorina Pintea, care a spus ca Liviu Dragnea are incredere in sistemul de sanatate din Romania, CTP a spus: „Cum e posibil sa auzim asemenea ghicitori de la ministrul Sanatatii in legatura cu al treilea om in stat? E in Bucuresti dar nu spui unde. Cum sa nu spui? De ce e secret? De ce sa tii secret spitalul, diagnosticul. (Intrebare: Chestiune de viata privata?) Nu este adevarat. Cand ai de-a face cu un conducator de stat acesta nu are, in astfel de situatii, dreptul la regim privat. Trebuie sa stim. In comunism se ascundea pana cand murea, il tineau si la gheata un timp, ca sa stabileasca succesiunea si poporul nu stia nimic.”

Intrebat daca deciziile sunt luate in alta parte si nu de „persoana tinuta la gheata”, gazetarul a raspuns ca „poate se insemne orice”.

„Avand in vedere ca nu ni s-a comunicat nimic, de catre nimeni, noi putem sa credem orice. De pilda ca domnul Dragnea nu ar nimic, s-a plimbat pe acolo prin spital, ca sa nu se prezinte la audieri la inalta curte, la proces. Putem sa spunem lucrul acesta, pentru ca nu exista niciun fel de versiune oficiala”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: