Categories: news

CTP, reactie dupa comunicatul Departamentului de Stat al SUA: „Dragnea si Tariceanu, doi scelerati care sunt in stare sa arunce Romania in haos”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu considera ca interventia Departamentului de Stat al SUA „este corecta, dar nu e dreapta” si isi manifesta speranta ca „aceasta ticalosie pe care o incearca PSD – ALDE in Parlament sa fie stopata de cetatenii Romaniei care vor iesi in strada”.

„Este o cerere, o solicitare presanta, cerem imperios. To urge asta inseamna. Am avut o ciocnire foarte dura cu un ambasador al SUA, care si-a permis sa indemne ca Romania sa exporte copii in SUA, sa se adopte o lege care sa faciliteze exportul de copii caucazieni, rasa alba, din Romania catre SUA.

Am reactionat foarte dur la zicerile acestui domn, la fel – solicita imperios.

In cazul de fata, ce spune Departamentul de Stat este corect, dar nu e drept. Nimeni in lumea asta, nimeni nu poate cere, forta, solicita imperios Parlamentului Romaniei nimic.

Ma uimeste verbul folosit, ar fi avut alte solutii diplomatice. Puteau sa spuna suntem preocupati, manifestam ingrijorare in legatura cu legile avansate de Tudorel Toader catre Parlament, puteau sa spuna ca sprijina puternic in continuare lupta anticoruptie si solicita orice modificare legislativa in favoarea intaririi luptei anticoruptie.

Au ales sa foloseasca acest verb – to urge – care inseamna aproape a ordona Parlamentului. Asta nu se face chiar daca este cauza corecta.

SUA nu ar fi trebuit sa foloseasca acest verb, eu sper ca aceasta ticalosie pe care o incearca PSD – ALDE in Parlament sa fie stopata de cetatenii Romaniei care vor iesi in strada, care au iesit si sper sa mai iasa in strada si sa se opuna din rasputeri acestei ticalosii, care sa fie trimisa la istoria murdara a Romaniei.

Nu vreau ca prin presiunea SUA sa se rezolve aceasta problema, cu toate ca sunt partenerii nostri, suntem de partea NATO, suntem de partea UE, a Americii, nu de partea despotismelor slavo-asiatice, dar nu agreez, nu imi place acest verb, aceasta fortare, acest ordin din partea Departamentului de Stat. Inseamna ceva extrem de oficial la nivel inalt.

Probabil discutiile lui Hans Klemm cu Dragnea sau Tariceanu au fost inutile, cei doi merg inainte orice ar fi, sunt doi scelerati care sunt in stare sa arunce Romania in haos, ar duce-o oriunde numai sa scape ei. Asta vad toti romanii.

Pozitia Departamentului de Stat este corecta, dar nu e dreapta, pentru ca Departamentul de Stat, fie si al SUA, nu are dreptul sa ceara imperios ceva Parlamentului Romaniei, nu are dreptul sa faca acest lucru cu arlamentul niciunei tari din lume.

Nu are dreptul sa faca asta cu Congresul American, cu Camera Reprezentantilor si Senatul SUA”, a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

9 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

9 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

9 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

9 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

9 ore ago