Categories: externe

Turcia ironizeaza Bruxelles-ul: Uniunea Europeana este confuza de cand a plecat Marea Britanie

Uniunea Europeana este ”complet confuza” de cand Marea Britanie a votat pentru iesirea din blocul comunitar si trebuie sa-si revizuiasca viziunea privind extinderea sa si locul Turciei in acest sens, a declarat luni, la Londra, premierul turc Binali Yildirim, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Lansate in 2005, dupa decenii de tatonari, negocierile de aderare a Turciei la UE avanseaza lent, in principal din cauza opozitiei Frantei si Germaniei, tari care se tem de intrarea in Uniune a unei tari cu 73 de milioane de locuitori, in marea majoritate musulmani.

Campania de represiune lansata de Ankara dupa tentativa de lovitura de stat din iulie 2016 a inrautatit relatiile dintre Bruxelles si Ankara.

In cadrul unei vizite la Londra, Binali Yildirim a declarat ca Uniunea Europeana ar trebui sa-si revizuiasca planurile de extindere a blocului comunitar.

”Dupa decizia Brexit, Uniunea Europeana este complet confuza. Ei trebuie sa-si revizuiasca viziunea pentru viitor, cat de departe vor sa extinda blocul si ce loc va avea Turcia in acest sens. Noi suntem aici. Nu plecam nicaieri”, a spus premierul turc.

Yildirim a reafirmat totodata ca, in opinia Turciei, criza din Siria vecina nu poate fi rezolvata atat timp cat presedintele Bashar al-Assad va fi la putere.

”Regimul actual este responsabil pentru modul in care au evoluat lucrurile in Siria. Nu cred ca este o perspectiva realista construirea unei paci durabile in Siria cu Assad la putere”, a insistat seful guvernului turc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

32 de minute ago

Netanyahu ignora apelul ONU: „Vom intra in Rafah si vom elimina batalioanele Hamas de acolo, pentru a obtine victoria totala”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat marti sa lanseze o operatiune militara in orasul Rafah,…

40 de minute ago

Blinken spune ca va insista pe langa Netanyahu cu privire la masurile de ajutor din Gaza

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, marti, ca va discuta cu prim-ministrul…

20 de minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

7 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

3 ore ago