CTP, savuros despre felul penibil in care manipuleaza Mihai Gadea: „Disperare mare in studio: domnule, ce facem, ca moare stirea, se usuca lacrima spectatorului, ce facem?”

analize

Cristian Tudor Popescu a comentat cu multa savoare modul in care Antena 3 a incercat din nou sa-si manipuleze telespectatorii in cazul „liftierei de la Ministerul Muncii”. Scandalul a fost declansat de Olguta Vasilescu si PSD dupa ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat ca poate sa mearga si singura cu liftul.

„Ce spectacol am putut sa vad! Rar! La o alta televiziune. M-am uitat fascinat”, a spus CTP la Digi24, facand referire la o emisiune a lui Mihai Gadea.

„Va sa zica: respectivii jurnalisti au dezbatut – bine, au zbatut, mai degraba, pentru ca sa dezbata nu era nimeni, ca toti aveau aceeasi parere acolo, nu se punea problema, asa-i acolo, acolo nu vine cineva sa… sau daca incearca cineva, i se da la cap imediat; acolo sunt de obicei vreo 10 oameni si nu se deviaza de la linie – si vreme de o ora si ceva s-a discutat despre biata vaduva, cu trei copilasi, pe care trebuie sa-i hraneasca si-i hranea din butonul ala de la lift pe care-l apasa si s-a gasit bestia aia de ministru care s-o dea afara…pai, aia-i om?!

Dupa aceea, este chemata – pentru a se pune patrafirul pe coliva – este chemata chiar doamna liftiera, in direct, si i se spune: Da, doamna, stim, stim… Respectivul avea o figura de vulpe otanjita, da, doamna, stim, aveti trei copilasi pe care… La care, asta spune: N-am, domnule, trei copii! (CTP rade in hohote – n.r.) Am numai unul!…A, da, da, aveti numai unul, da, sigur, dar totusi, aveti un copil in intretinere! Nu, nu-l am in intretinere, ca e mare, domnule, se intretine singur! Disperare mare in studio: domnule, ce facem, ca moare stirea, se usuca lacrima spectatorului, ce facem?”, a povestit CTP.

„Se incep niste chestii: dar ati avut cumva, ati avut unii oameni cu dizabilitati care au vrut sa mearga cu liftul? Ca oamenii astia, saracii, nu pot sa mearga singuri cu liftul, trebuie ajutati. Ca sa dea seama de importanta trebii pe care o facea distinsa liftiera acolo”, a adaugat CTP.

„Si am auzit si asta – este extraordinar: Pai daca e unul orb, domnule, cum apasa pe butonul de la lift? spune unul dintre preopinenti acolo. Vasazica, orbul ala cum a ajuns el pana la liftul de la Ministerul Muncii? Prin perceptie extrasenzoriala, cum a ajuns acolo, fiind orb, astfel incat sa nu stie unde sa apese? Eventual, cu cineva care sa-l duca de mana pana acolo, ca altfel nu ajunge la lift.

Deci, ce a facut doamna ministru? A desfiintat o functie inutila. Eu nici nu stiam ca mai exista liftiere in Romania. Aaa, la Parlament, sigur, ca domnii fac scurta la mana! E altceva in spitale, cu targi, nu discutam despre asa ceva, discutam despre institutii publice, ale statului. In Parlament. Am inteles, acolo, mana parlamentarului e pretioasa, nu trebuie sa fie risipita pe apasari pe buton, trebuie sa semneze lista de prezenta”, a continuat, ironic, Cristian Tudor Popescu.

„Mai era o liftiera pe la Scanteia, cand am ajuns eu la Adevarul, in 90, mai era o liftiera acolo care a disparut dupa vreun an, poate si mai devreme. Deci, ’90! Aceasta meserie este inutila in clipa de fata. In toate cladirile normale din tara asta fiecare apasa pe buton si se duce unde are treaba. Iar acea doamna a stat in functia asta, vaduva fiind – iarasi: vaduva, sunteti vaduva, astia din studio, ca si cum i-ar fi murit barbatul in Afganistan aseara, sunteti vaduva! Da, sunt, de 20 de ani, zice doamna. Adica, bunicul a murit acum 30 de ani, dar mi s-a facut un dor de el, de-aia plang.

Deci, doamna ministru pur si simplu i-a spus patronului aluia domnule, nu mai am nevoie de contractul asta. N-o interesa persoana in cauza, doamna respectiva. N-am nevoie de om care sa apese pe buton. Atat. Si de-aici a devenit bestia si asa mai departe. Iar doamna si-a gasit, bineinteles, imediat i s-a oferit un loc de munca. Si o intreb eu pe doamna liftiera: De ce sta de 20 de ani in liftul ala? Nu s-a gandit ca ce face acolo, femeie in putere, este un lucru inutil? Si ca ar trebui sa-si gaseasca o slujba serioasa? Mi-ar fi rusine sa fac treaba asta, sa apas pe un buton ca sa ii duc pe niste unii”, si-a incheiat CTP comentariul despre cazul „liftiera de la Ministerul Muncii”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: