Categories: politica

CTP pune punctul pe i: „E simplu, Ciolos este cea mai buna optiune de PREMIER. Partidele au datoria sa gaseasca o formula prin care Ciolos sa ramana prim-ministru”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirma ca Dacian Ciolos este cea mai potrivita persoana pentru a conduce guvernul si dupa alegerile din decembrie. „Nu pot decat sa sper ca domnul Ciolos va ramane premierul Guvernului Romaniei”, a punctat CTP.

„E foarte logica si foarte onesta. Unii, putini, i-au cerut sa se tina de cuvant. Intre care si eu. Si sa nu intre in niciun partid. Sa nu-si ataseze imaginea niciunui partid. Altii, dimpotriva, l-au dorit ca pe un trofeu, de fapt, in aceasta campanie, cu care sa produca niste capital electoral. Dar, vedeti, nimeni nu i-a si cerut ceva cand vine in partidul respectiv. I-au spus: dom’le, daca vii la noi e minunat. Esti baiat bun, asa, dai bine la populatie, mai castigam niste capital, nu ne intereseaza cu ce vii. Important e sa vii.

Scurt, domnul Ciolos le-a amintit acum ca, in general, cand esti un om serios si intri in politica, asa ar trebui, intri cu un proiect. Nu intri in politica pentru ca vrei sa fii in politica, pentru ca vrei sa fii intr-un partid. Ca sa ai niste beneficii din asta. Intri in politica pentru ca vrei sa faci ceva si nu ai alte mijloace, in aceasta societate a noastra, contemporana, decat prin politica. E foarte simplu si foarte logic ce a facut domnul Ciolos si pentru asta nu e nevoie sa-ti manifesti adeziunea la niciun partid.

Domnul Iohannis a gresit clar (atunci cand i-a solicitat premierului sa ia o decizie politica – n.r.). Iar in clipa de fata la mutare sunt partidele politice parlamentare. Cele care vor castiga si vor intra in Parlament. Pentru ca, in mod – pentru mine – evident, in acest moment, avand in vedere persoanele cu o anume suprafata publica, cel mai potrivit in acest moment este domnul Ciolos. Nu exista o persoana mai potrivita pentru functia de prim ministru – in acest moment, nu acum trei ani, nu peste patru ani, acum -, in Romania, cea mai potrivita persoana este domnul Ciolos. Chiar daca Guvernul va fi politic. E de inteles asta, nu se mai poate mentine… Dupa anul asta care a trecut e clar ca fiecare partid isi vrea partea.

E in regula, sa fie guvern politic. Dar este de datoria acestor partide sa gaseasca o formula prin care domnul Ciolos sa fie seful urmatorului guvern politic. E simplu, e cea mai buna optiune in acest moment.

Partidele vor face ce stiu si ce au facut dintotdeauna, o sa negocieze la coltul mesei. Ne asteptam la un nivel de constiinta, la un nivel de responsabilitate din partea acestor personaje? Nu a trecut decat un an de cand i-am vazut cum arata. Atunci cand se sperie le iese blana de sub costumele alea impecabile. Acum, din nou, sunt lustruiti, sunt sobri, sunt mari barbati politici. Si femei. Asta o sa faca, ce au facut dintotdeauna. Nu pot decat sa sper ca domnul Ciolos va ramane premierul Guvernului Romaniei.

A incheiat domnul Ciolos cu un lucru foarte important, dupa parerea mea. Omul acesta spune lucruri simple. Nu spune niste chestii spetaculoase, spune lucruri simple dar, daca te gandesti mai atent la ele, vezi ca au adancime. A spus: „Societatea sa stie sa ceara de la Guvern”. Foarte important. Simplu si important. Guvernul nu mai trebuie lasat, pentru ca si asta s-a intamplat ani de zile in tara asta. Diverse guverne erau lasate acolo sa se bage acolo… in untura… sa-si faca tot felul de aranjamente, sa isi pregateasca eternizarea in scaune tot felul de insi pentru ca societatea ii lasa in pace. Pe un guvern. Intr-o tara democratica, trebuie sa fie tot timpul in corzi. Societatea, prin ONG-uri, prin presa, prin societatea civila… Trebuie sa nu respire, toti ministrii aia, in cap cu premierul. Tot timpul trebuie supus la presiuni: Ati facut asta? De ce n-ati facut? Au trecut atatea zile, de ce n-ati facut asta? Deci e foarte important. Un guvern, ca sa functioneze bine, trebuie sa aiba o societate dinamica si agresiva fata de el”, a declarat CTP la Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu nu mai taie in carne vine: „E evident ca noi am pierdut razboiul cu retailerii”

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat joi invins in "razboiul cu retailerii". El a avut mai…

17 minute ago

Premiera mondiala: lucratoarele sexuale din Belgia vor avea dreptul la asigurari de sanatate, pensii, concedii si chiar ajutor de somaj

Belgia a devenit prima tara din lume care a aprobat o lege a muncii privind…

33 de minute ago

Budapesta se opune planului NATO de ajutor pe termen lung pentru Ucraina: „Misiune nebuna”

Budapesta nu va participa la planul pe termen lung al NATO de a sprijini Ucraina,…

O oră ago