Categories: pagina verde

Cu cat s-au vandut la licitatie obiectele personale ale sotilor Ceausescu. 800 de euro pentru o palarie si 450 de euro pentru o fotografie la plaja cu Elena

Costumul de vanatoare care a apartinut lui Nicolae Ceausescu a fost adjudecat, miercuri seara, la suma de 700 de euro la licitatia „Epoca de aur”, organizata de Artmark.

Costumul de vanatoare a fost realizat de firma Eduard Kettner si a fost insotit de certificat RA-APPS. La licitatie au fost cumparate si cizmele de vanatoare marca Atlas-65 si sapca de vanatoare ale lui Ceausescu, la 700 de euro, respectiv la 400 de euro.

Intre loturile adjudecate s-au numarat si: o palarie a Elenei Ceausescu, tip melon, marca „Intreprinderea de blanarie Vidra-Orastie”, din lana – la 800 de euro, plic si pantofi cu toc din piele de culoare verde tot ai Elenei Ceausescu – la 600 de euro, un set format din tava si vaza cu monograma Nicolae Ceausescu – la 500 de euro, o macheta tractor daruita de „Uzina Tractorul Brasov” lui Nicolae Ceausescu – la 400 de euro. Toate aceste obiecte au avut certificate RA-APPS, anunta agerpres.ro.

De asemenea, au fost cumparate: o papusa primita cadou de catre cuplul Ceausescu – la 15 euro, o sticla cu pepsi, provenind din stocul de protocol (cc. 1980) – la 50 de euro, o fotografie privata, de colectie, cu Elena Ceausescu intr-un moment de relaxare (1959) – la 200 de euro, o fotografie de presa infatisandu-l pe Nicolae Ceausescu alaturi de Fidel Castro (Bucuresti, 1972) – la 350 de euro, doua fotografii personale, reprezentand-o pe Elena Ceausescu pe plaja, – la 450 de euro, doua tomuri „Las Bases”, cu dedicatia presedintelui Argentinei Juan Peron pentru Nicolae Ceausescu (1973), – la 800 de euro.

La licitatie au fost adjudecate si cateva obiecte inedite: doua indicatoare de telefon urban si de Posta Telegraf-Telefon-Radio (circa 1970-1980), – fiecare la 100 de euro, doua pachete de tigari marca „Litoral” si „Pescarus” – 25 de euro, un sapun „Oana” din anii 1980 – la 10 euro, o hartie igienica produsa de Fabrica de hartie Busteni in anii ’80 – la 10 euro, un carnet de bonuri pentru alimente (3 ianuarie 1945) – la 75 de euro.

Cele mai bine vandute loturi ale licitatiei au fost o tapiserie din lana reprezentandu-i pe sotii Ceausescu alaturi de parintii lui Nicolae Ceausescu si un covor din lana „Erou al Neamului” reprezentandu-l pe Nicolae Ceausescu (cca 1975), fiecare la 1.600 de euro, un satin chinezesc primit de familia Ceausescu cu ocazia ultimei vizite in China in octombrie 1988 – la 1.200 de euro.

Marti, Artmark a organizat Licitatia de arta postbelica si contemporana, cele mai bine vandute loturi fiind lucrarile: „La fereastra” de Ion Tuculescu si „Portes” de Horia Damian, la 14.000 de euro, respectiv la 10.000 de euro.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

11 ore ago