„Cu ce te-a cumparat Dragnea, Nicule? Spune public, sa stie toata lumea pretul”. Fost lider PSD, despre tradarea lui Badalau

politica

Deputatul Nicolae Banicioiu, fost membru PSD de varf, are o reactie dura fata de schimbarea de atitudine a lui Niculae Badalau in legatura cu Dragnea.

”Ma surprinde faptul ca, dupa o iesire foarte violenta la adresa lui Liviu Dragnea – scrisoarea in cauza i-a solicitat, in mod explicit, demisia! – liderii nemultumiti se linistesc, rand pe rand, iar unii dintre ei chiar accepta trocuri cu seful PSD. Ori au ei o problema, ori – ce sa mai inteleg?! – le-a pierit curajul in mod subit si s-au apucat sa-si negocieze functii ministeriale si alte sinecuri profitabile. Asta-i cea mai proasta abordare pe care o pot avea! Sunt convins ca ofertele sunt mai mult decat apetisante, dar nu cred ca asta ar trebui sa fie scopul final al miscarii pe care ei o initiasera – sa se ajunga la targuieli de iarmaroc.

M-a surprins reactia lui Niculae Badalau, mai ales ca el a facut parte din toate rebeliunile anti-Dragnea. Acum, dupa ce s-a numarat printre semnatarii scrisorii liderilor nemultumiti, vedem ca s-a potolit total, ca face parte din grupuri care monitorizeaza Guvernul si ca declara, ori de cate ori i se iveste ocazia, ca este foarte, foarte bine in PSD. Cred ca asta il va costa mult pe Nicu Badalau! Se pare ca in PSD nu mai exista deloc onoare, cinste, mandrie… PSD s-a transformat intr-un mare talcioc! Sa ne spuna Niculae Badalau cat l-a costat pe Dragnea defectarea sa: unu-doua ministere? S-o spuna public, sa-i stie toata lumea pretul!”, a declarat Banicioiu pentru PS News.

Presedintele organizatiei judetene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca el nu a votat impotriva presedintelui formatiunii, Liviu Dragnea, la sedinta Comitetului Executiv (CEx) de saptamana trecuta, desi a facut parte din grupul de semnatari ai scrisorii prin care se cerea demisia liderului PSD.

„E foarte greu pentru cei care comenteaza politica, dar nu au facut parte din niciun partid politic sa analizeze ceea ce se intampla intr-un partid. Un partid e viu, vii cu idei, cu propuneri, se discuta, unele sunt aprobate, altele nu, eu in ianuarie am conceput un document ajutat de domnul Adrian Nastase in care erau emise anumite principii fata de conducerea colectiva si daca acea scrisoare era dezbatuta si luata in serios, nu exista presiunea care a existat la CEx (…) Un om politic niciodata nu lupta sa-l dea pe unul jos, nu asta e principiul. Daca esti un om politic si tii la partid si ai o vechime si experienta in partid, discuti principiile partidului, modul cum trebuie sa functioneze partidul”, a declarat Niculae Badalau.

El a adaugat ca scopul scrisorii care a fost analizata in sedinta CEx de saptamana trecuta nu a fost „sa fie dat Dragnea jos, ci pentru a genera o functionare a partidului mai coeziva”, cu anumite principii de transparenta.

„Asta inseamna functionarea, pentru ca la noi nu ne unim zece insi sa-l dam pe unul jos, asta nu e politica, e mahala. Erau 16 puncte, cu primul punct nici eu nu am fost de acord, dar, din pacate, am facut greseala sa plec intr-o vacanta cu familia care era programata de sase luni si cat am fost s-au schimbat anumite principii, in primele discutii nu au fost, pentru ca era foarte clar ca eu nu faceam greseala (…) Eu nu am votat impotriva domnului Dragnea, nu am votat cu grupul pentru ca nu era ceea ce gandisem. Aceeasi pozitie au avut-o si ceilalti colegi care au semnat si care ati vazut foarte bine ca nu si-au exprimat votul (…) Pe mine ce ma interesa era sa avem o dezbatere si din punctul asta de vedere a fost un castig pentru ca a fost o dezbatere opt ore si uitati ca s-a si imbunatatit activitatea politica”, a afirmat senatorul Niculae Badalau.

El a mai spus ca a discutat cu Liviu Dragnea despre situatia guvernului si este posibil ca organizatia judeteana PSD Giurgiu sa aiba din nou un ministru.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: