Cu cine face „dreptate” Dragnea in justitie. Seful Inspectiei Judiciare, prins cu un plagiat de proportii

news

Judecatorul Lucian Netejoru, inspector-sef al Inspectiei Judiciare, a plagiat aproape tot continutul tezei sale de doctorat in Ordine Publica si Siguranta Nationala, pe care a sustinut-o in 2010 la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, informeaza PressOne.

Doar de trei carti a fost nevoie pentru incropirea lucrarii care i-a adus lui Netejoru titlul de doctor, lucrare intitulata „Particularitati manageriale in cooperarea politieneasca internationala pentru prevenirea spalarii banilor”.

Cel putin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costica Voicu, fost sef al Politiei Romane si fost rector al Academiei de Politie.

De altfel, Voicu a fost unul dintre referentii din comisia de sustinere care i-a acordat titlul lui Netejoru, insa el nu a observat ca doctorandul a plagiat masiv din cartile sale.

Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Stefania Georgeta Ungureanu, avea sa fie condamnata pe fond la inchisoare cu suspendare, pentru ca a inselat Academia de Politie, precum si noua doctoranzi ai acestei institutii.

Lucian Netejoru ne-a transmis, prin intermediul purtatorului de cuvant al Inspectiei Judiciare, ca nu doreste sa comenteze cu privire la acest subiect.

Sunt deja cativa ani de cand Inspectia Judiciara lasa senzatia ca este un jucator politic in chestiuni care tin de bucataria sistemului de justitie.

Cea mai recenta actiune care a ridicat semne de intrebare a avut loc la mijlocul lunii septembrie, cand Inspectia Judiciara a descins la Sectia Parchetelor Militare de la Parchetul General, pentru a verifica dosarul privind violentele jandarmilor la protestul din 10 august.

Actiunea de control s-a produs cu cateva ore inainte ca Liviu Dragnea sa fie audiat de procurorii militari in acest dosar.

Inspector-sef al Inspectiei Judiciare este judecatorul Lucian Netejoru, care ocupa aceasta functie de la 1 septembrie 2015. Mandatul i-a expirat la 1 septembrie 2018, dar el a ramas, totusi, la conducerea institutiei, ca interimar.

Pastrarea sa in functie ca interimar s-a facut la cererea expresa a presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Citeste continuarea pe PressOne.

Comentarii: