externe

Cum arata masina ISIS-K din care au fost lansate 6 rachete asupra aeroportului Kabul. Lansator improvizat de jihadisti – Galerie foto

Agentiile de presa au publicat fotografii cu autovehiculul din care au fost lansate, luni dimineata, cinci sau sase rachete asupra aeroportului din Kabul. Masina a fost spulberata apoi de sistemul automat de reactie al americanilor.

Masina a fost spulberata la scurt timp dupa ce au fost lansate rachetele.

Cinci rachete au fost trase luni, ora locala, asupra aeroportului international Hamid Karzai din Kabul, a declarat un oficial american pentru CNN.

Sistemul de aparare C-RAM instalat la aeroport a interceptat rachetele, a precizat oficialul. In acest moment, nu exista informatii despre victime.

Oficialul american a declarat ca rachetele care au vizat aeroportul au fost probabil lansate de ISIS-K, dar a avertizat ca este prea devreme pentru a sti cu siguranta.

Rachetele au lovit in cartierul Salim Karwan din Kabul, au declarat martorii. Focuri de arma au urmat imediat dupa explozii, dar nu a fost imediat clar cine a tras.

Un martor care a vorbit sub rezerva anonimatului de teama represaliilor a declarat ca a auzit sunetul a trei explozii si apoi a vazut o strafulgerare, ca un foc, pe cer, informeaza The Guardian.

Un oficial de securitate care a lucrat in fosta administratie care a fost rasturnata de talibani a declarat ca rachetele au fost lansate de la un vehicul din nordul orasului.

C-RAM este un sistem automatizat care detecteaza atacurile care se apropie si foloseste o mitraliera pentru a distruge rachetele inainte ca acestea sa isi atinga tinta. Sistemul a fost folosit in Irak si Afganistan pentru a intercepta si distruge proiectilele  care vizau fortele americane.

Acest lucru vine la doar cateva zile dupa doua atacuri sinucigase cu bomba la aeroport, care au ucis joi peste 170 de persoane, inclusiv 13 membri ai serviciilor americane. Cel putin 200 de persoane au fost ranite.

Duminica, un atac cu drona americana a aruncat in aer un vehicul care transporta „mai multi kamikaze” din partea filialei afgane a Statului Islamic, inainte ca acestia sa poata ataca evacuarea militara in curs de desfasurare pe aeroportul international din Kabul, au declarat oficiali americani.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

7 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

7 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

7 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

7 ore ago