Cum au afectat ninsorile si viscolul circulatia pe drumurile din Romania. Care tronsoane au fost blocate circulatiei

news

Circulatia pe doua autostrazi, tronsoane din 14 drumuri nationale si 47 judetene este oprita, miercuri dimineata, din cauza vremii.

De la inceputul avertizarilor pana in prezent reprezentantii MAI au intervenit pentru deblocarea a 450 de persoane ramase inzapezite pe diverse cai rutiere si au avut loc 45 de interventii pentru salvarea a 51 de persoane aflate in situatii cu risc medical.

Potrivit datelor centralizate prezentate, miercuri, de Ministerul Afacerilor Interne, in ultimele 24 de ore, in 26 de judete si in municipiul Bucuresti au ramas activate grupele operative si centrele judetene de coordonare si conducere a interventiei, iar in judetele Braila, Calarasi si Ialomita a fost ridicat nivelul capacitatii operative.

Cele mai dificile situatii au fost semnalate in judetele Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dolj, Ialomita, Olt, Tulcea, Vrancea, Teleorman.

”De la inceputul avertizarilor pana in prezent, s-a actionat pentru deblocarea a 450 de persoane ramase inzapezite pe diverse cai rutiere si au avut loc 45 de interventii pentru salvarea a 51 de persoane aflate in situatii cu risc medical”, arata sursa citata.

Din cauza viscolului si a zapezii abundente circulatia ramane inchisa pe autostrazile A2 si A4, 27 tronsoane de drumuri nationale si 47 de drumuri judetene.

De asemenea, la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt in continuare semnalate restrictii de tonaj (3,5 – 12 tone).

La nivel national este intrerupta alimentarea cu energie electrica pentru 50 de consumatori din localitatea Izbiceni, judetul Olt.

Peste 25.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne – politisti, pompieri, jandarmi – cu peste 9.000 de mijloace tehnice sunt in continuare mobilizati pentru gestionarea efectelor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase din judetele pentru care au fost emise avertizari cod galben si cod portocaliu.

MAI da ca exemple de interventii in ultimele 24 de ore un caz din judetul Calarasi, unde in localitatea Salcioara, pe DN4, un autocamion de interventie cu 6 cadre ISU si utilaje ale autoritatilor locale au intervenit pentru deblocarea a doua ambulante care au ramas inzapezite in timp ce se deplasau pentru preluarea a doua gravide.

Intre localitatile Postavari si Popesti-Leordeni ( Ilfov), pe DN 4, 2 autoturisme cu 6 pasageri au ramas inzapezite. S-a intervenit cu un utilaj de la CNAIR pentru deblocare.

In judetul Braila, intre localitatile Victoria si Baraganu pe DJ 211B, patru autoturisme cu 7 persoane, dintre care trei 3 copii, nu au mai putut inainta din cauza zapezii, fiind nevoie de interventia unui utilaj de deszapezire.

De asemenea, trei autovehicule cu 6 persoane au ramas blocate pe un drum forestier din judetul Buzau, fiind chemat in sprijin un autovehicul de mare tonaj, privat, care a reusit sa le deblocheze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: