Cum au facut „ordine” Dancila si PSD. Ioan Buda se intoarce la sefia Politiei de Frontiera, dupa ce a fost demis in urma tragediei din Caracal

news

Fostul sef al Politiei Romane, Iona Buda, demis cu tamtam de Viorica Dancila in urma tragediei de la Caracal, revine in functia de sef al Politiei de Frontiera.

Fiica si nepotul chestorului Ioan Buda, fost sef al Politiei Romane, au devenit ofiteri „peste noapte”, relateaza ziarul National.

Ioan Buda era detasat in fruntea Politiei Romane, astfel incat acum el revine, discret, la sefia Politiei de Frontiera.

Pe site-ul Politiei de Frontiera, Buda apare deja ca „inspector general al Politiei de Frontiera Romane”.

Citeste si: Caracatita PSD – Politie. Seful Politiei Gorj este fiul prefectului PSD. Este acuzat de agresiuni sexuale

Fiica si nepotul chestorului Ioan Buda, fost sef al Politiei Romane, au devenit ofiteri „peste noapte”, relateaza ziarul National.

Ioan Buda are 54 de ani si a ocupat functia de inspector general al Politiei de Frontiera in perioada 2010-2015, ca apoi sa fie, pana in 2016, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne. A revenit la finalul anului 2016 in functia de sef al Politiei de Frontiera.

In 2011, Buda, care era la acea vreme seful Politiei Romane de Frontiera, a fost acuzat de unul dintre lucratorii punctului de frontier de la Moravita, arestat preventiv pentru dare de mita, ca ar avea statutul de „regina a spagilor” colectate din vami, aminteste Digi24.

„Se tot vorbeste ca vor sa ajunga la regina. Pai sunt doua. La vama regina e Blejnar, iar la Politia de Frontiera este chestorul Buda. Transporturile sumelor catre Bucuresti se fac cu masinile personale ale oamenilor de legatura, pentru ca nu mai mergea cu avionul. Au fost dintre noi care au vrut sa faca autodenunt si nu au fost lasati”, scria fostul lucrator din Vama Moravita rutier, intr-o scrisoare trimisa din arest.

Ioan Buda a fost implicat intr-un scandal in 2017, cand ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a dispus o ancheta dupa ce in presa au aparut imagini in care seful Serviciului Control din cadrul Politiei de Frontiera, Aurelian Miu, ingenuncheaza in fata unei mese la care stau mai multi chestori din minister.

Scenele, despre care ministrul spunea ca sunt din 2013, s-ar fi petrecut la ultimul etaj al cladirii in care se afla sediul Politiei de Frontiera, iar la masa sau in incapere se mai aflau, in afara de Gelu Oltean, care conducea la acel moment DGPI, chestorul Ioan Buda, chestorul Marcel Ardelean, seful Directiei de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei, precum si alti sefi de structuri din Politia de Frontiera. Aurelian Miu a fost eliberat din functie la scurt timp dupa declansarea anchetei.

Carmen Dan spunea atunci ca din verificari nu reiese foarte clar daca seful Politiei de Frontiera, Ioan Buda, era de fata, dar „se pare ca ar fi fost prezent la acel eveniment”: „Din verificari nu reiese foarte clar ca domnul Buda (n.r. – Ioan Buda, seful Politiei de Frontiera) era de fata, mai sunt persoane de audiat, dar se pare ca ar fi fost prezent la acel eveniment”, preciza atunci ministrul de Interne.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: