Cum eu „eliberat” rusii Mariupolul: Ucrainenii care li se opun sunt torturati, executati sau condamnati la ani grei de inchisoare

externe

Voluntarii si oficialii ucraineni care refuza sa colaboreze cu autoritatile ruse din orasul Mariupol, ocupat de fortele ruse, si din satele din apropiere, sunt inchisi si executati, anunta Primaria orasului.

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, a declarat ca „o falsa instanta a RPD (autoproclamata Republica Populara Donetk) l-a condamnat pe primarul satului Azov la 10 ani de inchisoare, iar cel putin un functionar public a fost executat prin impuscare.

Zeci de voluntari, care au ajutat la evacuarea locuitorilor si au incercat sa livreze hrana si apa in orasul asediat timp de doua luni, sunt inchisi in inchisoarea Olenivka, mai precizeaza Primaria Mariupolului, citata de BBC, potrivit News.ro.

„O judecatoare ucraineana asteapta, de asemenea, un verdict din partea unei republici false. Exista stiri potrivit carora a fost torturata”, se adauga in comunicatul Primariei.

Intre timp, Petro Andriuscenko, un consilier al primarului Mariupolului, a scris pe contul de Telegram ca ocupantii rusi au incercat sa accelereze procesul de distribuire a pasapoartelor rusesti in Mariupol.

El a citat „surse” care sustin ca Ministerul Migratiei din Republica Populara Donetk a instruit autoritatile instalate de Moscova in oras sa gaseasca spatii unde rezidentii vor prezenta documentele pentru obtinerea pasapoartelor rusesti.

Comentarii: