politica

Cum l-au pacalit PSD-istii din Suedia pe Ciolacu. Ei se opun intrarii Romaniei in spatiul Schengen, Ciolacu se lauda ca a obtinut sprijinul lor

Partidul Social Democrat din Suedia se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen, contrar celor sustine de seful PSD din Romania, Marcel Ciolacu. Ciolacu de laudase, dupa ce s-a intalnit cu seful social-democratilor suedezi, ca a fost „reafirmat sprijinul total al socialistilor europeni pentru intrarea Romaniei in spatiul Schengen”.

Social-democratii din Suediam de opozitie, au acuzat ca nu au fost consultati in momentul in care guvernul a decis sa sustina intrarea Romaniei in Schengen.

”Guvernul nu are sprijin in Parlament pentru pozitia sa”, a declarat parlamentarul social-democrat Ardalan Shekarabi.

„Suntem de parere ca, atunci cand vine vorba de extinderea Schengen, trebuie sa incepem cu nevoia noastra de a controla intrarile si iesirile si de a ne asigura ca avem toate instrumentele necesare pentru a lupta impotriva infractionalitatii. Au existat probleme cu migranti din Bulgaria si Romania care au fost exploatati in Suedia”, a sustinut parlamentarul.

„Aceasta nu este o problema minora. In practica, acest lucru ar insemna eliminarea controalelor la intrare si la iesire”, a mai spus acesta.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a laudat insa in urma cu o luna, dupa ce s-a intalnit la Berlin cu seful socialistilor suedezi, ca „toate partidele de stanga din Europa sustin pe deplin aderarea tarii noastre”.

Am avut mai devreme o intalnire excelenta cu unul dintre cei mai importanti lideri ai stangii europene, fost premier al Suediei, dl. Stefan Lofven, discutie in care a fost reafirmat sprijinul total al socialistilor europeni pentru intrarea Romaniei in spatiul Schengen”, se impauna Ciolacu pe Facebook.

In urma acestei discutii, Ciolacu a anuntat ca il va sustine pe Stefan Lofven sa devina presedinte al PES. In Romania, Ciolacu i-a tras apoi de urechi pe reprezentantii „partidelor de drepta”, sustinand ca nu fac indeajuns in Europa pentru ca familiilor lor politice sa sustina Romania pentru Schengen.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

16 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

16 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

16 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

7 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

16 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago