Cum s-a gandit Rusia sa isi protejeze Flota din Marea Neagra. Masurile luate de ministrul Serghei Soigu

externe

baza navala, rusia

Ministerul rus al Apararii si-a exprimat clar intentia de a proteja Flota rusa a Marii Negre (BSF) de atacurile ucrainene si este posibil sa-l fi inlocuit pe comandantul Flotei Marii Negre ca parte a acestei actiuni, se arata intr-o analiza a Institutului pentru Studiul Razboiului (ISW), relateaza Ukrainska Pravda.

Analistii ISW considera ca pozitia ministrului rus al Apararii, Serghei Soigu, cu privire la protejarea Flotei Marii Negre, creeaza conditiile in care Soigu poate fie sa-si asume meritele daca BSF este mai eficienta in apararea impotriva atacurilor ucrainene, fie sa dea vina pe alti comandanti in cazul in care BSF esueaza in eforturile sale.

Atacurile ucrainene in Marea Neagra au fortat BSF sa isi mute majoritatea activelor navale de la baza principala din orasul Sevastopol (Crimeea), ocupat de Rusia, la baze mai mici, cu capacitati mai reduse, in orasul-port Novorossiysk (Rusia) si in alte parti.

Centrul de comunicare strategica al Fortelor Armate ale Ucrainei (StratCom) a anuntat ca loviturile ucrainene au dezactivat aproximativ 33% din navele de razboi ale BSF pana la inceputul lunii februarie 2024, inclusiv 24 de nave si un submarin.

Soigu a vizitat postul de comanda al Flotei Marii Negre din Sevastopol (Crimeea), unde a fost informat cu privire la operatiunile ucrainene si la eficienta Flotei ruse a Marii Negre.

El a subliniat ca Flota Marii Negre trebuie sa efectueze exercitii zilnice de contraatac si a ordonat sa fie instalate arme suplimentare, inclusiv sisteme de calibru mare si mitraliere, pentru a consolida apararea rusa.

In plus, Soigu a ascultat un raport din partea viceamiralului rus Serghei Pinciuk, care, potrivit unor surse rusesti, l-a inlocuit recent pe amiralul Viktor Sokolov in functia de comandant al Flotei Marii Negre.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: