externe

Cum s-a gandit Rusia sa isi protejeze Flota din Marea Neagra. Masurile luate de ministrul Serghei Soigu

Ministerul rus al Apararii si-a exprimat clar intentia de a proteja Flota rusa a Marii Negre (BSF) de atacurile ucrainene si este posibil sa-l fi inlocuit pe comandantul Flotei Marii Negre ca parte a acestei actiuni, se arata intr-o analiza a Institutului pentru Studiul Razboiului (ISW), relateaza Ukrainska Pravda.

Analistii ISW considera ca pozitia ministrului rus al Apararii, Serghei Soigu, cu privire la protejarea Flotei Marii Negre, creeaza conditiile in care Soigu poate fie sa-si asume meritele daca BSF este mai eficienta in apararea impotriva atacurilor ucrainene, fie sa dea vina pe alti comandanti in cazul in care BSF esueaza in eforturile sale.

Atacurile ucrainene in Marea Neagra au fortat BSF sa isi mute majoritatea activelor navale de la baza principala din orasul Sevastopol (Crimeea), ocupat de Rusia, la baze mai mici, cu capacitati mai reduse, in orasul-port Novorossiysk (Rusia) si in alte parti.

Centrul de comunicare strategica al Fortelor Armate ale Ucrainei (StratCom) a anuntat ca loviturile ucrainene au dezactivat aproximativ 33% din navele de razboi ale BSF pana la inceputul lunii februarie 2024, inclusiv 24 de nave si un submarin.

Soigu a vizitat postul de comanda al Flotei Marii Negre din Sevastopol (Crimeea), unde a fost informat cu privire la operatiunile ucrainene si la eficienta Flotei ruse a Marii Negre.

El a subliniat ca Flota Marii Negre trebuie sa efectueze exercitii zilnice de contraatac si a ordonat sa fie instalate arme suplimentare, inclusiv sisteme de calibru mare si mitraliere, pentru a consolida apararea rusa.

In plus, Soigu a ascultat un raport din partea viceamiralului rus Serghei Pinciuk, care, potrivit unor surse rusesti, l-a inlocuit recent pe amiralul Viktor Sokolov in functia de comandant al Flotei Marii Negre.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

17 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

47 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

O oră ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

O oră ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

2 ore ago