Cum s-a intors roata. Jandarmii il saluta acum cu respect pe Berbeceanu, fost protestatar in Piata Victoriei

news

Imagini oficiale, in care Traian Berbeceanu apare alaturi de ministrul Marcel Vela, au fost publicate pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Romane. Berbeceanu l-a insotit pe ministru la ceremonia de comemorare a jandarmilor ucisi in 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni.

„In prezenta ministrului Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, inspectorul general al Jandarmeriei Romane, colonel Enescu Bogdan a participat la slujba de comemorare a Eroilor jandarmi cazuti la datorie in 23 decembrie 1989, la aeroportul Otopeni.

(…) In urma cu 30 de ani, tinerii jandarmi, care proveneau din Unitatea de Transmisiuni de la Campina, au fost trimisi in sprijinul fortelor de aparare a aeroportului, dupa ce fusesera lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre si aeriene. Din pacate, a fost ultimul drum pentru ei. La Otopeni a fost deschis focul asupra acestora si, mai multi ofiteri, subofiteri, elevi si militari in termen si-au pierdut viata”, anunta Jandarmeria.

In imagini apare, in premiera, si Traian Berbeceanu, seful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

De altfel, Berbeceanu a fost prezent si duminica seara, pe 22 decembrie, alaturi de ministrii care au participat la ceremonia din Piata Revolutiei.

Traian Berbeceanu a fost printre sutele de mii de oameni care au partipat la protestele din Piata Victoriei. De altfel, el a avut o relica acida la adresa sefilor Jandarmeriei de atunci care ii atacau pe cei care vin cu copiii.

„Copiii nu au ce cauta la proteste? Daca te duci la proteste de orice fel «cu pruncii dupa tine», este dovada faptului ca nu premeditezi actiuni violente, primo, si ca nici macar nu intuiesti vreo interventie exceptionala a autoritatii statului, secondo. Eu mi-am luat adesea fiul minor la proteste, pentru «a-i preda» o lectie importanta de civism. Am gresit undeva?”, a precizat politistul, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: