Cum s-a laudat Doina Gradea cu munca lui Adelin Petrisor dupa ce a incercat sa il blocheze: „Nu am primit niciun telefon de la vreun sef sau sefulet a vada daca suntem OK”

news

Jurnalistul TVR Adelin Petrisor povesteste cum fosta sefa a TVR, Doina Gradea, s-a laudat in fata Parlamentului cu munca sa desi aceasta a incercat sa il blocheze. Petrisor atrage atentia asupra „ipocriziei” fostei conduceri a TVR.

„In aprilie anul trecut, Mihai Florea si cu mine am fost primii jurnalisti din Romania care au filmat intr-o sectie de Terapie Intensiva COVID. Am facut un reportaj de vreo 6-7 minute in Spitalul Suceava, cea mai incercata unitate medicala in acel moment. Nu a fost usor sa convingem armata (spitalul era condus de un medic militar) si Consiliul de Administratie al spitalului sa ne permita accesul in zona rosie.

Mult mai greu a fost insa sa-mi conving sefii sa ne lase sa plecam acolo. Degeaba i-am explicat PDG-ului din acel moment (in prezent colega mea de la HR) ca misiunea Televiziunii Publice este informeze oamenii in crize ca aceea. Sefa TVR mi-a zis ca deplasarile sunt interzise de Comitetul Director si ca am o alta sefa la Stiri…sa-si asume ea. Consilierii PDG-ului imi dadeau dreptate la telefon, insa imi spuneau ca nu o pot convinge. Nici sefa mea directa nu a fost de acord din prima.

Dupa ce m-am agitat vreo 2-3 zile, am primit unda verde de la Directorul Stirilor, insa abia dupa ce eu si operatorul am semnat o hartie prin care ne-am asumat raspunderea pentru orice ar fi mers prost. Am condus eu pentru ca am zis sa nu mai expunem si o a treia persoana. In acel moment, Suceava era considerata Lombardia Romaniei.

In cele doua saptamani de izolare de dupa nu am primit niciun telefon de la vreun sef sau sefulet care sa fi vrut sa vada daca suntem ok sau daca avem nevoie de apa, mancare, ceva. Ba mint, o colega producator m-a intrebat daca am concediu medical pentru acea perioada. Au fost in schimb colegi care au venit sa ma vada la balcon si sa-mi lase prajituri la usa.

In fine, am fost, am facut reportajul si …. surpriza! TVR s-a laudat cu premiera in raportul de activitate pe 2020, document trimis Parlamentului. Vedeti mai jos fotografia mea si o bucata de text. Deci a fost bine ca am insistat, nu? Mda, noi sa fim sanatosi. Ipocrizia a aparut odata cu omul. Omul de televiziune vreau sa zic”, a relatat Petrisor pe Facebook.

Doina Gradea continua sa lucreze la TVR desi a fost demisa de Parlament din functia de presedinte-director general al TVR. Gradea a avut grija sa isi rezerve din timp o alta functie in TVR.

Conform Pagina de Media, Doina Gradea lucreaza in continuare in TVR pe functia de manager de proiect in cadrul Departamentului Resurse Umane. TVR a confirmat oficial aceasta informatie.

Paginademedia.ro: Care este statutul Doinei Gradea in prezent in relatia cu TVR?

TVR: Este angajata cu contract individual de munca

Paginademedia.ro: La ce data a fost angajata Doina Gradea in TVR? Prin concurs?

TVR: Contractul a fost incheiat la data de 20 aprilie 2016, in conformitate cu dispozitiile si procedurile legale in vigoare.

Paginademedia.ro: Care este functia pe care este incadrata Doina Gradea si la ce departament?

TVR: Doina Gradea este manager de proiect in cadrul Departamentului Resurse Umane.

Paginademedia.ro: Care sunt atributiile Doinei Gradea pentru aceasta functie?

TVR: Atributiile functiei de manager de proiect, conform fisei postului:

  • colaboreaza la elaborarea unor proiecte de strategii generale specifice activitatii departamentului
  • elaboreaza proiecte ale strategiei pe domeniul sau de activitate
  • urmareste indeplinirea prevederilor strategiei si politicilor departamentului
  • pe baza studiilor realizate in cadrul TVR, propune solutii de imbunatatire a activitatii departamentului

Paginademedia.ro: A demisionat Doina Gradea din functia pe care era angajata la TVR?

TVR: Nu a demisionat, este angajata a TVR

Curtea Constitutionala a Romaniei urmeaza sa discute pe 16 iunie sesizarea Partidului Social Democrat in legatura cu Hotararile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv si SRR, au precizat, miercuri, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

PSD sustine in sesizarile depuse la Curtea Constitutionala ca Hotararile Parlamentului prin care Ramona Saseanu a fost numita director general interimar la Societatea Romana de Televiziune si Liviu Popescu director general interimar la Societatea Romana de Radiodifuziune au fost emise cu incalcarea art. 1 alin. (2) si (5) din Constitutie.

Social-democratii considera ca nu au fost intrunite conditiile prevazute de lege in privinta numirii celor doi, incalcandu-se si alin. (3) si (5) ale art. 1 din Legea fundamentala, care prevad ca Romania este stat de drept, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

Ramona Saseanu si Liviu Popescu au fost numiti pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, dupa ce plenul a respins rapoartele de activitate si conturile de executie bugetara pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus de demiterea Consiliilor de Administratie ale celor doua societati.

„In mod abuziv, desi ora era inaintata, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului au hotarat convocarea Birourilor permanente reunite in vederea sesizarii celor doua comisii de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru a dezbate propunerea de numire a unui director general interimar al Societatii Romane de Televiziune. La insistentele Grupului parlamentar PSD a fost acordat un termen foarte scurt, contrar tuturor cutumelor parlamentare, de o ora pentru a oferi posibilitatea altor candidati sa-si depuna candidatura. Impotriva dispozitiilor regulamentare si legale, comisiile in aceeasi zi au inaintat avizul comun prin care au analizat trei candidaturi depuse si au propus plenului reunit, numirea in functia de director general interimar a doamnei Ramona Saseanu”, se arata in contestatia PSD depusa impotriva numirii directorului interimar in fruntea SRTv.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: