Cum s-a sacrificat Gadea pentru tara. A refuzat oferte de a lucra in strainatate: „Democratia din Romania are nevoie in continuare de un trust de presa”

news

Realizatorul emisiunii „Sinteza zilei”, Mihai Gadea, sustine ca a primit mai multe oferte de a lucra ca jurnalist in strainatate, insa le-a refuzat pe toate.

„Nu mi se pare important sa vorbesc despre ofertele pe care le-am primit in acesti ani. Cred ca si ceilalti jurnalisti de la Antena 3 au primit astfel de oferte pentru o cariera internationala. Jurnalistii din Romania sunt foarte apreciati in afara. Poate nu stiati, dar EuroNews este condus de doi romani. (…) Sunt jurnalisti romani care au primit oferte din strainatate. De exemplu, poate va va povesti si Carmen Avram cate oferte a primit pentru a lucra in afara tarii”, a spus Gadea, citat de revista OK!.

Declaratia a fost facuta in 2017, ulterior Carmen Avram a preferat sa intre in PSD, desi ar fi refuzat o cariera internationala.

Gadea a mai sutinut ca nu eset deloc preocupat de bani.

„Daca m-ar fi interesat partea financiara, cu siguranta, as fi ales intr-un alt fel. Dar nu despre acest lucru este vorba. Cine stie sa conjuge verbul ‘a avea’ nu reuseste neaparat. Pentru mine, Antena 3 este acasa. Aceasta este familia mea. In trustul nostru sunt niste jurnalisti care au convingeri puternice si, mai ales, cred in libertate. Echipa noastra este una fantastica si acest lucru este greu de gasit. Cred ca misiunea noastra in Romania nu s-a terminat. Cred ca mai avem lucruri de spus. Democratia din Romania are nevoie in continuare de un trust de presa. Romania este locul in care nu ne-am nascut intamplator, pentru care merita sa luptam si pentru care merita sa facem aceasta meserie in a spune adevarul cat se poate de bine”, a mai spus Gadea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: