Cum s-a sucit Merkel. Noi legi in Germania menite sa STOPEZE venirea refugiatilor

externe

Guvernul federal german a aprobat miercuri un proiect de lege care introduce restrictii la reintregirea familiilor refugiatilor si prevede prelucrarea in procedura accelerata a solicitarilor de azil, masuri menite sa reduca numarul migrantilor care sosesc in Germania, transmite DPA, citata de Agerpres.

Proiectul include infiintarea unor centre speciale de primire la granita, unde solicitarile de azil ale persoanelor venite din tari considerate sigure vor fi analizate cu celeritate si de unde acestea ar putea fi expulzate in statele de provenienta.

O alta prevedere este ca reintregirea familiilor sa fie amanata cu doi ani pentru refugiatii care nu au automat drept de azil in virtutea acordurilor internationale, dar care ar putea fi victime potentiale ale persecutiilor la revenirea in tarile lor.

Aceste restrictii fac parte dintr-o serie de masuri preconizate de cancelarul Angela Merkel pentru a inaspri legislatia in materie de azil, inaintea unor alegeri-cheie care vor avea loc luna viitoare in trei dintre landuri, Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat si Saxonia Anhalt.

Sondaje preelectorale prezic un scor ridicat pentru partidul anti-imigratie Alternativa pentru Germania (AfD) in toate cele trei landuri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: