Cum s-a sucit Sosoaca pentru a deveni parlamentar. In 2017: „Moastele sunt morti putreziti/ Popii scot bani de pe urma moastelor/ Popii se imbuiba”

politica

Actuala senatoare AUR Diana Sosoaca avea in urma cu doar trei ani un comportament radical diferit fata de cel din ultimul an, de cand a intrat in politica. In 2017 si 2018, Sosoaca publica pe pagina de Facebook a cabinetului ei de avocatura numeroase mesaje foarte dure la adresa BOR si a preotilor. Pagina a fost stearsa intre timp.

In octombrie 2017, Sosoaca isi arata revolta fata de faptul ca la moastele Sfintei Parascheva sunt dusi si copiii. „Spalarea creierelor incepe de la varsta frageda. (…) Noaptea, copiii dorm nu stau sa se roage pentru tampenii. Notele bune se iau daca inveti, nu daca atingi morti putreziti”, spunea Sosoaca despre moaste.

Intr-un alt comentariu, Sosoaca se declara liber cugetatoare si afirma ca „popii se imbuiba” de pe urma fricii induse de Biserica si ca „popii scot bani” de pe urma moastelor. „Dumnezeu te ajuta daca esti om, nu daca pupi moaste care nici nu stii ale cui sunt”, sustinea Sosoaca. Despre BOR afirma ca este o „institutie mai dezastruoasa decat statul roman”.

Doi ani mai tarziu, Sosoaca a intrat in politica si si-a schimbat radical, cu 180 de grade, pozitia fata de preoti si BOR. Ea s-a inscris in Partidul Neamul Romanesc, care apoi s-a alaturat AUR, si a devenit o infocata aparatoare a „traditiilor” si „bisericii stramosesti”.

In luna octombrie, cu doua luni inainte de alegeri, Sosoaca a provocat un scandal de proportii la Iasi, la racla cu moastele Sf. Parascheva, „mortii putreziti”. Cu o esarfa de mare evlavioasa pe cap, ea a fortat intrarea catre moaste in ciuda restrictiilor provocate de pandemie.

„(Restrictiile) sunt indreptate impotriva poporului roman, impotriva Bisericii, impotriva lui Dumnezeu si toti care au dat aceste hotarari trebuie sa ajunga la puscarie pe viata. Au atacat matricea poporului roman, au atacat credinta poporului roman si cu credinta, cu Dumnezeu, nu avem voie sa ne jucam. In fata lui Dumnezeu nu e nimic obligatoriu, decat ce spune Dumnezeu, iar Dumnezeu mi-a spus in fata mea si a credintei mele nu purtam masca. Doi la mana eu am adeverinta medicala”, spunea Sosoaca, transformata in mare credincioasa.

”Cine e Iohannis, sa ne spuna noua, poporul pe care si-a cladit puterea, sa nu mergem la Iasi, la Sfanta Paraschiva? Eu, Diana Iovanovici Sosoaca, va oblig sa mergeti la Iasi pe 14 octombrie, pentru ca vom merge impreuna cu mine. Plecam indiferent de carantina, de jandarmi, de politisti, de armata. Vom merge la Iasi si vom atinge racla sfintei Paraschiva”, declara cu o seara inainte Sosoaca.

Print-screen-urile de pe pagina stearsa a Dianei Sosoaca au fost publicate de Liviu Plesoianu, care a afirmat ca AUR „a fraierit poporul”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: