Cum saboteaza un roman MAREA MOSCHEE de la Bucuresti: „Arunc din elicopter maruntaie de porc”

news

Un fost soldat in Legiunea Straina, Catalin Berebghi, promite ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a bloca ridicarea moscheei de la Bucuresti. „Voi comanda doua roabe de maruntaie (organe, ‘adidasi’ de porc) si le voi catapulta peste gard, pe teritoriul moscheii”, promite Berenghi.

Deja,  el a ingropat doua carcase de porci pe terenul care a fost concesionat comunitatii musulmane din Romania. Catalin Berenghi este un tanar bucurestean de 34 de ani. Ramas orfan de tata la 11 ani si cu un frate si o sora mai mici decat el, a reusit sa termine Liceul Agricol, iar in 1999 s-a inscris in Legiunea Straina. Are patru razboaie la activ, in Irak, Afganistan, Coasta de Fildes si in Liberia. In prezent este patron de cafenea pe Bdul Mihail Kogalniceanu; mai are o fabrica de ventilatii industriale si o scoala de ghizi montani, unde instruieste 200-300 de tineri pe an.

Intr-un interviu acordat Puterea, el a dezvaluit cum are de gand sa actioneze pentru a opri construirea moscheii.

„Zilele urmatoare voi face un gratar la fata locului, pentru ca am auzit ca vin deja utilajele pe teren. Voi face un gratar cu prietenii si vom manca niste fripturi de porc acolo, pentru ca deocamdata nu este imprejmuit, nu e nici un semn care sa interzica un gratar.

Daca vor imprejmui terenul, am solutii. Voi face o catapulta. Voi comanda doua roabe de maruntaie (organe, „adidasi” de porc) si le voi catapulta peste gard, pe teritoriul moscheii. Daca vor fi jandarmi si sistemul de represiune va functiona in continuare, voi inchiria un elicopter si le voi arunca din elicopter. Daca vor continua, voi pune organe de porc in betonul care se va turna acolo.

Toate le voi face publice, sa fie cunoscute de Guvern si de primul-ministru al Turciei si politicienii care ne conduc. Daca vor continua, inseamna ca nu mai respecta cutumele religioase si se doreste sa se faca altceva: spionaj, contraspionaj, droguri, terorism”, a spus Berenghi.

Principala nemultumire a sa este ca bucurestenii nu au fost intrebati daca doresc moschee.

„Nu am nimic cu musulmanii. Eu cand am fost in tarile lor le-am respectat istoria, traditiile, obiceiurile si religia lor. Ei de ce mi le incalca mie? Populatia Bucurestiului nu a fost intrebata daca doreste cea mai mare moschee din Europa. De ce cea mai mare? De ce nu o fac la Istanbul sau in alta tara islamica? Sa o faca acolo, pe cea mai mare de pe planeta. Voi trimite scrisori catre Vatican, catre conducatorii lumii islamice, merg pana in panzele albe. Daca toti lasa capul jos, eu nu vreau. Daca de-a lungul sutelor de ani acest pamant a fost numit „scutul crestinatatii impotriva islamului”, daca Stefan cel Mare a fost numit de Vatican „atletul crestinatatii”, altii s-au jertfit pentru tara, noi in 2015 ne batem joc? Nu”, a mai spus Berenghi.

„Am repus Budapesta la locul ei, pe Arcul de Triumf”

Reactia Muftiului Muurat Iusuf

„Fata de cele petrecut luni, 24 august, ca unul care prin vocatie si practica religioasa zilnica sunt in permanenta alaturi de cei care au nevoie de ajutor, ma declar dezolat, caci persoana in cauza a risipit in van carcasele a doi purcelusi pe care i-a ingropat simbolic pe terenul apartinand moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranta binevenita pentru cantina unui camin pentru batrani sau pentru copii. Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pangarire. Terenul va fi salubrizat, iar cand se va pune temelia constructiei vom face o slujba de sfintire, asa cum se procedeaza in toate religiile monoteiste, fundamentale. In rest, ca si cetatean roman sunt intristat si jignit sa vad in fotografii cum culorile drapelului national au fost pangarite dupa ce o turma de porci a fost pictata cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusa sa pasca pe terenul din Bucuresti aflat in proprietatea Comunitatii Musulmane din Romania. Este mare pacat, si noi suntem romani chiar daca am fost crescuti in alta confesiune religioasa!“, a declarat Muftiul Muurat Iusuf, seful cultului musulman in Romania, pentru Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,


Comentarii: