politica

„Cum se fura banii la stat”. Claudiu Nasui atrage atentia ca deja sunt atacati banii PNRR: „Cine trebuie sa castige are deja totul pregatit”

Claudiu Nasui, fostul ministru al Economiei, prezinta sambata un nou exemplu legat de „cum se fura banii la stat”. De data aceasta este vorba chiar despre o sifonare a banilro din PNRR.

„Cum se fura banii la stat. Se lanseaza procedura joi, se asteapta oferte pana luni. Cine trebuie sa castige are deja totul pregatit. Serviciile sunt, evident, de ‘consultanta’.

Pragul maxim pana la care se poate face asta este pana la 135.060 lei, ce sa vezi ca valoarea achizitiei este de 134.500 lei. Ce coincidenta! Fix cu 560 de lei sub prag.

Cand e vorba sa reducem povara fiscala, ni se spune ca nu sunt bani. Dar pentru ei sunt mereu bani. E fals. Sunt bani, doar ca trebuie sa fure mai putin”, a scris Nasui pe Facebook.

Ministerul Energiei a lansat joi (14 octombrie) in SEAP un anunt de cumparare directa de servicii de asistenta tehnica pentru elaborarea documentelor programatice aferente gestionarii finantarii PNRR in sectorul de energie, masura de investitii „Lant industrial de productie si/sau asamblare si/sau reciclare a bateriilor, a celulelor si panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare), precum si noi capacitati de stocare a energiei electrice”, pentru care asteapta oferte pana luni (18 octombrie).

„Ministerul Energiei va incheia un contract de prestari servicii valabil de la data semnarii pana la 31.12.2021”, se mentioneaza in anuntul institutiei.

Valoarea estimata a achizitiei este de 134.500 lei plus TVA, foarte apropiata de pragul maxim admis de legislatia in vigoare pentru achizitii directe, de 135.060 lei, precizeaza Profit.

PNRR-ul Romaniei, evaluat pozitiv de Comisia Europeana luna trecuta, prevede un buget de 150 milioane euro pentru ansamblul de proiecte „Lant industrial de productie si/sau asamblare si/sau reciclare a bateriilor, a celulelor si panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare), precum si noi capacitati de stocare a energiei electrice”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

8 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

9 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

9 ore ago