Cum sunt selectati bodyguarzii lui Kim Jong Un: „Nu-si vor mai vedea niciodata familiile. Sunt preferati copiii taranilor si muncitorilor”

externe

Daily NK,  publicatie sud-coreeana care monitorizeaza evenimentele din Coreea de Nord, a obtinut recent o copie originala a standardelor de selectie a membrilor asa-numitei „Unitati 974”, unitatea de garzi de corp insarcinata cu protectia liderilor de varf ai Coreei de Nord. 

Potrivit materialelor obtinute de o sursa a Daily NK din Coreea de Nord, lista de standarde este impartita in trei mari sectiuni.

Prima este „Candidatii”. Aceasta sectiune precizeaza ca selectiile ar trebui sa se concentreze pe elevii din ultimul an de liceu, in special pe cei de la asa-numitele scoli „nr. 1” – cele mai bune licee din provincia, orasul sau judetul lor. Deoarece acesti elevi sunt selectati pentru a proteja conducerea de varf a Coreei de Nord, ei ar trebui sa fie si competenti din punct de vedere academic.

Apoi, candidatii ar trebui sa fie copii de muncitori, fermieri sau soldati. Sursa a declarat ca selectionerii ii prefera pe copiii care traiesc in comunitatile rurale decat pe cei aflati in districte urbanizate.

De ce ar acorda Coreea de Nord prioritate copiilor muncitorilor si fermierilor in selectarea garzilor de corp?

In legatura cu acest lucru, sursa a declarat ca, daca te inrolezi in garzile de corp, nu iti vei mai vedea niciodata familia sau, cel putin, va trebui sa astepti aproximativ 13 ani pentru a face acest lucru. In plus, studentii din familiile de cadre si studentii crescuti in zonele urbane au o „constiinta mai mare” decat studentii din comunitatile rurale, a spus el.

Sursa a spus ca garzile de corp ar trebui sa fie pregatite sa devina „scuturi umane” (persoane pregatite sa isi sacrifice viata), lucru pe care copiii crescuti in case de cadre fara griji nu l-ar face niciodata. El a spus ca, din aceasta cauza, autoritatile aleg copii de muncitori si fermieri care sunt dispusi sa moara oriunde si oricand doar pentru a auzi ca „si-au dat viata la datorie luptand ca razboinici revolutionari loiali liderului suprem [liderul nord-coreean Kim Jong Un]”.

A doua parte a materialelor se refera la „standarde”. Potrivit materialelor, candidatii pentru garzile de corp trebuie sa aiba 17 ani, 167 de centimetri inaltime (desi pot fi mai scunzi decat atat atunci cand sunt recomandati pentru prima data) si sa aiba note bune.

Aceste standarde difera usor fata de trecut. Nu mai departe de anul trecut, absolventii de liceu care aveau o inaltime de 163 de centimetri ar fi fost inclusi printre candidatii pentru biroul nr. 6, considerand ca este posibil ca tinerii studenti sa continue sa creasca.

Cu toate acestea, potrivit materialelor obtinute de Daily NK, standardul de inaltime pare sa fi crescut cu patru centimetri. Din punct de vedere academic, standardele au scazut, permitand trei sau mai multe note de doar sase din zece, desi acest lucru pare sa ia in considerare modul in care elevii de la scolile „Nr. 1” sunt mai buni decat cei de la scolile obisnuite.

Cea de-a treia sectiune enumera „reperele” potentialilor candidati. Aceasta sectiune spune ca doritorii ar trebui sa il „idolatrizeze in mod absolut” pe Kim Jong Un, sa fie pregatiti din punct de vedere ideologic sa moara pentru a-l proteja si sa nu posede probleme in mentalitatea lor politica sau ideologica.

De asemenea, candidatii ar trebui sa fie studenti model si participanti la „viata organizationala” a tarii, sa aiba un comportament adecvat, sa fie sanatosi si sa isi indeplineasca sarcinile fara sa se planga, chiar si in circumstante nefavorabile. In plus, ei ar trebui sa fie lipsiti de impulsuri nepotiste si sa aiba, de asemenea, un caracter bun.

Sursa a precizat ca, intrucat aceste persoane au sarcina de a-l proteja pe Kim, ele sunt supuse unei verificari ideologice si personale amanuntite. El a spus ca multi studenti sunt selectati initial pentru a fi luati in considerare, dar apoi sunt respinsi in cele din urma.

Document oficial nord-coreean privind conditiile impuse celor care vor sa devina garzi de corp.

Mai mult despre:

Comentarii: