Cum va ajunge Antena 3 sa il sustina disperata pe Traian Basescu pentru Primaria Capitalei

opinii

Este oficial, PMP nu a fost primit in „Alianta pentru Bucuresti”, coalitia PNL-USR-PLUS care urmareste alungarea primarilor PSD din Capitala. Singura speranta a Gabrielei Firea acum este ca pe partea dreapta sa apara un candidat care sa rupa din voturile alegatorilor de dreapta, astfel incat Nicusor Dan sa nu ajunga pe locul intai. Un astfel de candidat ar putea fi Traian Basescu.

Decizia Aliantei de a exclude PMP de la masa negocierilor, luata la presiunile USR, este justificata principial, insa reprezinta un risc major. Consilierii PMP sunt de patru ani pe blat cu PSD in Consiliul General si in consiliile de sector, asigurand mai peste tot majoritatea de care primarii mafioti ai PSD-ului aveau nevoie pentru a-si promova tunurile. Cele mai cunoscute exemple sunt cele din Consiliul General si din consiliul local al Sectorului 1. Cand faci o alianta anti-PSD n-ai cum sa ii incluzi si pe valetii PSD.

Prin urmare, decizia ca PMP sa ramana pe tusa este justificata moral, insa are un mare risc asupra caruia Nicusor Dan a avertizat constant. Frustrat si disperat, seful de facto al PMP, Traian Basescu, intentioneaza sa intre in cursa pentru Primaria Capitalei, rupand astfel din voturile care in mod normal ar merge la candidatul coalitiei anti-PSD, Nicusor Dan.

In conditiile in care cei doi candidati principali, Firea si Dan, sunt apropiati in sondaje, miscarea lui Basescu i-ar oferi o sansa nesperata de salvare toxicei primarite a PSD. Aceasta ar putea iesi din noul pe locul intai, in conditiile in care voturile dreptei s-ar imparti intre Dan si Basescu. Zero sanse ca Basescu sa castige din nou primaria, insa cele cateva zeci de mii de voturi pe care le-ar obtine ar fi exact ce are nevoie Firea pentru ca Nicusor Dan sa ajunga pe locul doi.

Iata cum Firea va deveni astfel cea mai mare sustinatoare a candidaturii lui Basescu. Nu pe fata, insa toate trusturile de presa care o sprijina, intrucat le alimenteaza cu sume obscene din bugetul Capitalei, se vor inghesui sa promoveze injuraturile lui Basescu la adresa lui Firea si a PSD. Astfel, ceea ce pare un paradox, ca Firea sa finanteze injuraturi la adresa lui Firea din partea lui Basescu, va deveni o realitate palpabila. Pentru ca Firea are cel mai mare interes ca Basescu sa fie perceput drept cel mai fioros antipesedist, astfel incat o buna parte din voturile anti-PSD sa mearga la el, iar nu la Nicusor Dan.

Telespectatorii fideli ai Antena 3 trebuie sa-si ia de pe acum multe, multe pastile. In saptamanile care vor urma, vor putea vedea pe postul lor preferat de televiziune cum Traian Basescu va fi prezent in direct, in reluare si in fiecare buletin de stiri. Si de data aceasta nu va mai fi raul absolut, Sauron al Romaniei, ci „un politician cu experienta care are proiecte majore pentru Primaria Capitalei”. Si vor mai privi sarmanii telespectori ai postului, la emisiunea lor preferata, Sinteza zilei, cum declaratiile antipesediste ale lui Basescu vor fi difuzate minute in sir fara ca nimeni sa il mai intrerupa si fara ca eroii lor, Gadea, Badea si Ciuvica, sa ii mai scuipe poza prin studio.

Hahaitul lui Basescu va rasuna de acum incolo fara oprelisti la Antena 3.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: