Cum vor reactiona refugiatii? Un sirian din Grecia a murit, lovit de o masina a politiei

externe

Situatia din tabara de refugiati de la Idomeni devine tot mai tensionata, dupa ce barbatul lovit saptamana trecuta de o masina a politiei a murit la spital.

Barbatul de 40 de ani se afla de 2 luni in tabara, impreuna cu familia sa, tabara in care, in conditii mizere, traiesc peste 10.000 de oameni. Ei spera ca, totusi, granita cu Macedonia sa fie redeschisa ca sa-si poata continua drumul catre Occident, scrie Darik News.

Barbatul a fost lovit la cap si nu a mai putut fi salvat de medici. Conform politiei grecesti, sirianul s-a lovit de partea laterala a masinii, insa nu se specifica a cui a fost vina si nici cu ce viteza se deplasa masina de politie.

Incidentul a provocat o revolta: imigrantii au aruncat cu pietre intr-o duba de politie iar politia greaca a raspuns cu gaze lacrimogene.

Tensiunile ramane ridicate la Idomeni une refugiatii protesteaza aproape zilnic, cerand deschiderea granitei macedonene, inchise de la inceputul lunii martie dupa blocarea „rutei balcanice” folosite de refugiati pentru a ajunge in tarile din nordul Europei.

Vineri noaptea s-au produs in jurul taberei ciocniri intre imigrantii pakistanezi si cei afgani. Potrivit politiei elene, patru pakistanezi au fost evacuati la un spital dupa ce a fost raniti de cutite din lemn.

Un incident similar a avut loc sambata dimineata in portul Pireu, in apropiere de Atena, unde se afla peste 3.200 de migranti. Un refugiati in varsta de 18 ani a fost dus la spital pentru rani minore suferite in timpul confruntarilor cu un grup de afgani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: