Cum vrea Ciolacu sa-i linisteasca pe romani: „Nu cred ca Rusia isi permite sa intre intr-un conflict cu Romania”

politica

Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a sustinut, sambata, la Timisoara, in legaturile cu alertele de vineri noapte din Galati, Tulcea si Braila, ca „nu cred ca Rusia isi permite sa intre intr-un conflict cu Romania”.

„Am avut o discutie si la 2 dimineata si la 6 dimineata si la ora 8.00 cu ministrul Apararii. E adevarat ca la ora 8.00, tinand cont ca domnia sa nu a dormit deloc, nu se confirma inca lucrurile. E un sistem normal care a functionat peste tot. Au fost inundatille in New York. A existat un sistem de informare a populatiei”, a explicat Marcel Ciolacu, intrebat despre subiect, sambata, la Timisoara.

El a mai spus ca nu crede ca Rusia isi permite sa intre intr-un conflict cu Romania, care este membra a NATO si UE.

„Sunt ferm convins ca in continuare, ca si astazi de dimineata, Ministerul Apararii va informa transparent presa. Nu avem probleme. Rusia nu are un atac impotriva Romaniei sub nicio forma, in acest moment. Eu nu cred ca Rusia isi permite sa intre intr-un conflict cu Romania. Acest lucru se datoreaza, in primul si in primul rand, faptului ca suntem membri NATO si ai UE”, a mai spus Ciolacu.

Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armata, Politia de Frontiera au facut cautari, sambata dimineata, in cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea municipiului Galati, dupa ce o persoana a sunat, vineri noapte, la 112 si a anuntat ca ar fi auzit o bubuitura puternica in aceasta zona.

Locuitorii orasului Galati au primit, vineri noapte, mesaje Ro-Alert, care anuntau caderea unor obiecte periculoase din spatiul aerian si cereau populatiei sa se adaposteasca.

Cautarile au inceput la miezul noptii, dupa mesajul Ro-Alert primit de populatia din Galati, au fost oprite dupa patru ore de scotociri la pas pe campul din zona cartierului Dimitrie Cantemir si au fost reluate sambata dimineata.

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a alertat, vineri seara, in urma detectarii unor grupuri de drone care se indreptau spre teritoriul ucrainean, in proximitatea granitei cu Romania, fortele aflate in Serviciul Politie Aeriana si a notificat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta privind instituirea masurilor de alertare a populatiei din judetele Tulcea si Galati.

„In noaptea de 29 spre 30 septembrie, fortele ruse au executat o noua serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. In urma detectarii unor grupuri de drone care se indreptau spre teritoriul ucrainean, in proximitatea granitei cu Romania, Ministerul Apararii Nationale a alertat fortele aflate in Serviciul Politie Aeriana si a notificat, incepand cu ora 22,38, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta privind instituirea masurilor de alertare a populatiei din Judetele Tulcea si Galati”, informeaza un comunicat al MApN transmis, sambata, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, sistemul de supraveghere radar al Armatei Romaniei a indicat o posibila patrundere neautorizata in spatiul aerian national, cu semnal detectat pe un traseu catre municipiul Galati.

Ca urmare, forte ale ISU, Politiei si Politiei de Frontiera au fost redirectionate catre zonele din proximitatea municipiului Galati unde a fost inregistrat semnalul radar respectiv.

„Pana la acest moment, nu au fost identificate obiecte cazute din spatiul aerian pe teritoriul national. Cautarile vor continua si in cursul acestei zile”, precizeaza MApN.

Conform sursei citate, la ora 01,41, a fost declarata incetarea masurilor de alertare in toate zonele vizate.

MApN mentioneaza ca informeaza in timp real structurile aliate cu privire la situatiile generate de aceste atacuri, ramanand in contact permanent cu acestea, si ca va reveni cu detalii, in functie de evolutia situatiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: