Curatenie in ambasade si consulate. Premierul anunta ca vor fi dati afara politrucii PSD

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, marti, in timpul ceremoniei de preluare a mandatului de ministru de Externe de catre Bogdan Aurescu, ca va urma o „depolitizare” a ministerului.

„In ultima perioada, am constatat ca a avut loc o politizare excesiva a ministerului, de natura sa afecteze capacitatea sa institutionala, si este necesara remedierea acestei deficiente. Este nevoie de depolitizarea urgenta a acestei institutii ca a oricarei institutii a statului roman si a Guvernului si mentinerea fiecarei institutii in cadrul legal, in conformitate cu misiunea pe care o are in cadrul statului roman”, a spus Orban, in prezenta lui Klaus Iohannis.

Premierul a afirmat ca obiectivul principal al politicii externe este cresterea influentei si a profilului international al Romaniei.

„In calitate de prim-ministru voi actiona pentru eficientizarea MAE, a actiunii noastre de politica externa, sprijinind prin intermediul Guvernului si al MAE activitatea presedintelui Romaniei, care este din punct de vedere constitutional factorul de decizie in domeniul politicii externe si al afacerilor europene”, a mai spus Orban.

Citeste si: Nelu Barbu si Zaharescu vor fi dati afara din consulate. Rares Bogdan anunta curatenie si in diplomatie: „Nimeni nu o sa mai tina toti neobrazatii, toate curvele, toti nesimtitii in functii”

Mai mult despre: ,

Comentarii: