Curtea Constitutionala a Moldovei isi anuleaza deciziile de acum o saptamana. Fuga lui Plahotniuc i-a facut sa se rezgandeasca

news

Judecatorii Curtii Constitutionale a Moldovei se intrunesc astazi, 15 iunie, in sedinta pentru a revizui ultimele hotarari din perioada 7-9 iunie, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul institutiei.

„Astazi, 15 iunie 2019, Curtea Constitutionala va pronunta, la ora 14. 00, dispozitivul Hotararii de revizuire a actelor sale pronuntate in perioada 7-9 iunie, a.c”, arata in comunicat.

Decizia CCM vine dupa ce Vladimir Plahotniuc a parasit puterea si chiar si tara, plecand pe ascuns din Republica Moldova.

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis, in urma cu o saptamana, intr-o sedinta rapida, ca toate deciziile luate de Parlament sambata si cele care vor fi adoptate in continuare sunt neconstitutionale. Parlamentul a votat un nou guvern, format din membri ai PSRM si ACUM, in fruntea caruia se afla Maia Sandu.

„1. Se declara neconstitutionala Hotararea adoptata de deputatii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea doamnei Zinaida Greceanii in functia de Presedinte al Parlamentului. 2. Se declara neconstitutionale, ab initio, actele legislative (legile, hotararile) adoptate de deputatii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la data de 8 iunie 2019 si ulterior”, se arata in comunicatul emis de Curtea Constitutionala a Republicii Moldova.

Ulterior, CCM l-a suspendat din functie pe presedintele Igor Dodon.

Mai mult despre: ,

Comentarii: