Cutremur de 5,6 grade pe scara Richter, produs in Noua Zeelanda in aceasta dimineata

externe

cutremur, 4,8 grade Richter, Buzau

Noua Zeelanda a fost zguduita de un cutremur cu magnitudinea 5,6 miercuri dimineata, dar nu au fost raportate imediat pagube majore sau raniti.

Cutremurul s-a produs in partea centrala a Insulei de Sud, la aproximativ 124 de kilometri vest de Christchurch, potrivit Serviciului geologic american. Epicentrul s-a aflat la o adancime relativ mica, de doar 11 km adancime si de aceea seismul s-a resimtit foarte puternic.

Agentia Nationala de Management al Situatiilor de Urgenta din Noua Zeelanda a declarat ca seismul nu a prezentat niciun risc de tsunami si ca nu a primit niciun raport de pagube.

Peste 14.000 de persoane au raportat agentiei de monitorizare GeoNet ca au simtit cutremurul. Locuitorii au declarat ca au simtit o miscare puternica, de leganare si ca seismul a declansat mai multe alarme.

Noua Zeelanda, stat cu o populatie de 5 milioane de locuitori, este numita uneori in gluma „Insulele Tremuratoare”, din cauza numarului de cutremure pe care le inregistreaza. Aceasta tara se afla pe „Inelul de Foc”, un arc de falii seismice din Oceanul Pacific, unde cutremurele si eruptiile vulcanice sunt frecvente.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: