CUTREMUR: „Guvernul se pregateste in secret sa DISPONIBILIZEZE 100.000 de bugetari”

politica

Presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a dezvaluit duminica, la Brasov, ca guvernul se pregateste sa disponibilizeze circa 100.000 de bugetari. Peste 5.000 ar urma sa fie dati afara din sistemul de invatamant.

„Avem informatii ca, la nivelul Guvernului, se pregateste in mare secret o ordonanta prin care vor fi disponibilizati circa 100.000 de bugetari din aparatul de stat. Executivul aplica aceeasi tactica: nu comunicam nimic si ii punem pe romani in fata faptului implinit. Daca acest lucru se intampla, cerem Guvernului sa prezinte de urgenta detalii. Stim ca exista un draft in acest sens: numai la nivelul Ministerul Educatiei vor fi miniumum 5.000 de salariati, care urmeaza a fi disponibilizati”, a precizat Tomac, citat de newsbv.ro.

Disponibilizarile se pare ca sunt efectul incasarilor reduse la bugetul de stat, ca urmare a reducerii TVA la alimentele de baza, dar si dublarea sumei pentru alocatiile copiiilor si scaderea incasarilor din accizele de la carburanti, dupa ce transportatorii alimenteaza din statele vecine Romaniei.

Liderul PMP le-a solicitat politicienilor aflati la guvernare sa inteleaga faptul ca, in democratie, comunicarea este esentiala: „Este vorba despre transparenta. Asistam, insa, in ultima perioada, la un lucru foarte grav. Premierul Victor Ponta face abstractie de cetateni si nu informeaza ce se intampla la nivelul Guvernului. Traim intr-o societate in care oameni, din fericire, nu si-au pierdut in totalitate speranta, dar observam ca exista o prapastie destul de mare intre decidenti si cetateni. In timp ce Romania traverseaza o perioada de criza politica profunda, Executivul, prin modul de actiune, nu face altceva decat sa mareasca aceasta prapastie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: