Categories: news

Cutremur in lumea medicala: 17 medici si asistente din Vaslui si Bacau sunt la un pas de a ajunge dupa GRATII

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a unui lot de 17 medici si asistente din judetele Vaslui si Bacau, acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, fals intelectual si instigare la fals.

Inculpatii sunt acuzati ca ar fi facilitat obtinerea fiselor medicale necesare in vederea obtinerii permiselor de conducere unor persoane care sufereau de afectiuni grave, dosarul fiind inaintat spre solutionare Tribunalului Vaslui.

In acelasi dosar este vizata si proprietara unei clinici private din Bacau, Elena Duta Nitescu, care a deschis in urma cu cativa ani un punct de lucru la Vaslui, toate infractiunile derulandu-se, potrivit procurorilor, prin intermediul unor medici si asistente care lucreaza la respectivul centru medical.

Lista inculpatilor

Alaturi de Elena Duta Nitescu, patroana New Central Med, au mai fost trimisi in judecata: Parlog Gabriela, medic medicina interna Bacau, Abu Gamea Naeif, medic ORL in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Strambeanu Elena Gabriela, medic Vaslui, Covrig Carmen, medic psihiatru Bacau, Dominte Gabriela, medic ORL Bacau, Negru Constantin , medic Bacau, Zaharia Oana Cristina medic psihiatru Vaslui, Monica Cruceanu, asistenta medicala, Ciubotaru Gianina Elena, asistent medical, Catarama Silviu, administrator Scoala de Soferi Uniprev Auto SRL Vaslui. Lista inculpatilor este completata de: Simona Botezatu, Bianca Elena Mardare (fosta Sofronea), Mihaela Vasilica Aancutei, Lenuta Matei, Lenuta Smuc.

Ancheta in acest caz a fost demarata dupa ce fostul presedintele al Colegiului Medicilor Vaslui, dr. Mioara Dascau, a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, acuzand faptul ca medicii de la respectiva clinica le elibereaza fise medicale unor pacienti care sufera de afectiuni grave, fara ca macar sa-i consulte pe acestia. Mioara Dascau a indicat atunci faptul ca printre cei care au reusit sa obtina fisele medicale necesare pentru a se inscrie la scoala de soferi se numara inclusiv persoane diagnosticate cu epilepsie.

Patroana clinicii medicale este trimisa in judecata intr-un alt dosar, aflat pe rolul instantei vasluiene, in care este acuzata ca ar fi incercat sa cumpere influenta conducerii Directiei de Sanatate Publica Vaslui, in vederea obtinerea unor avize de functionare pentru centrul medical.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

„Sunt viu”. Primul mesaj al lui Florin Piersic de cand a intrat in spital: „Tineti-ma aproape, pentru ca mai am de spus multe povesti”

Florin Piersic a transmis, luni, un mesaj prin intermediul medicilor de la spitalul "Foisor". "Scumpilor…

15 minute ago

Ciolacu s-a trezit cu un protest in propria curte. Angajatii Guvernului au iesit in strada, spun ca salariul de 5.000 de lei/luna este prea mic. Reactia ironica a premierului

Peste 200 de functionari guvernamentali din cadrul aparatului de lucru al Guvernului au iesit luni…

28 de minute ago

Veste mare pentru soferi, a aparut un gel care anuleaza efectele alcoolului. Cum functioneaza noua substanta

Oamenii de stiinta elvetieni au dezvoltat un nou gel care ar putea anula efectele negative…

19 minute ago

Coruptie la Bacau. Un functionar a lesinat cand a vazut mascatii, el tocmai incasa o spaga de 4.000 de euro

Un angajat al Primariei Bacau a fost prins in flagrant in timp ce incasa o…

3 ore ago

Medvedev ameninta ca Marea Britanie va primi un raspuns cu „munitie speciala”: „Un anumit domn Cameron a cerut ca lupta cu Putin sa fie pana la capat”

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat vineri tarile Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)…

2 ore ago