Categories: news

Marian Godina, infuriat de uciderea ursului din Sibiu: „As invita vanatorii sa se plimbe neinarmati si in fundul gol”

Politistul Marian Godina este revoltat de decizia autoritatilor din Sibiu de a ucide un urs care a ajuns pana in centrul orasului. 

„Le-as da ursilor din padure arme de foc si as invita vanatorii sa se plimbe prin mijlocul padurii dezorientati, neinarmati si in fundul gol. La fel ca un ursulet care a ajuns azi in centrul Sibiului si a fost impuscat mortal.
Ma intreb pentru ce au fost inventate armele alea cu tranchilizante…”, a scris Godina pe Facebook.

Un urs a fost impuscat mortal, miercuri dimineata, in Sibiu, dupa ce s-a plimbat dimineata timp de doua ore in centrul orasului. Angajatii Directiei Sanitar Veterinare Sibiu nu au reusit sa il tranchilizeze, astfel ca a fost ucis de un membru al Asociatiei Vanatorilor. Politia Sibiu va deschide dosar penal pentru uz de arma.

„S-a incercat tranchilizant de doua ori, nu s-a reusit, au ratat tinta. Ursul era agitat, in miscare permanenta, era in curtea unei societati comerciale, incerca sa urce un zid. Intentia de a-i salva viata a esuat. S-a tras cu arma letala pentru ca sunt doua scoli in perimetrul asta”, a declarat, la Antena3, Lazar Farcas, director DSV Sibiu, precizand ca in zona erau si doua scoli iar in curtea societatii comerciale ar fi putut fi angajati. Acesta a spus ca decizia a fost luata de cei de la fata locului si a explicat uciderea animalului prin „emotia” de a fi fata in fata cu ursul.

„Decizia nu a luat-o DSV, ci cei prezenti la fata locului. Probabil emotia in fata unui animal si cand intre tine si animal nu se afla decat un tranchilizant… A fost impuscat de un membru al Asociatiei Vanatorilor”, a mai spus Farcas, adaugand ca se estimeaza ca ursul avea 6 ani si in jur de 150 de kilograme.

Seful Politiei Sibiu Tiberiu Ivancea spune ca s-a luat decizia impuscarii pentru ca ursul putea deveni agresiv, in curte erau oameni, iar tranchilizarea nu s-a reusit.

„Timp de 3 ore am fost in urmarirea lui dar a fost foarte agil, a escaladat garduri, a trecut prin curtile oamenilor, a traversat practic tot orasul, centrul vechi si a ajuns in Orasul de Jos unde s-a reusit stoparea lui, dar si aici exista riscul sa sara acest gard si sa plece mai departe si sa nu reusim sa il prindem”, a declarat Tiberiu Ivanciu pentru Tribuna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

8 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

15 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

15 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

13 ore ago