Cutremur PUTERNIC, peste 1.100 de morti. Alpinist roman, prins in AVALANSA

news

Mai multe cladiri istorice din capitala Kathmandu s-au prabusit in urma puternicului cutremur de pamant intregistrat sambata, printre acestea si un turn istoric de noua etaje din secolul XIX in urma prabusirii acestuia inregistrandu-se victime, transmit Reuters, AFP si DPA.

Bilantul previzoriu anuntat de autoritati a ajuns la 1.130 de persoane ucise in cataclism. Premierul Bamdev Gautam a declarat stare de urgenta si a solicitat asistenta umanitara de urgenta. Pe Everest, numarul alpinistilor gasiti morti a ajuns la 18, iar multi altii sunt cautati inca, dupa declansarea avalansei, transmite The Guardian.

Fortele armate nepaleze intervin pentru salvarea celor ramasi in viata, transmite DPA.

Ministrul nepalez de interne Minendra Rijal a declarat pentru media locala ca sunt inregistrate pagube si in capitala Kathmandu si in imprejurimi, insa pentru moment nu pot fi facute estimari.

Orasul are numeroase cladiri istorice si turnuri reprezentative pentru religia hindusa, care sunt construite din lemn si au fost serios afectate.

Alpinistul roman Alex Gavan, aflat pe muntele Pumori, la aproximativ 8 km vest de Everest, a postat pe reteaua Twitter informatia potrivit careia cutremurul a provocat o avalansa pe masivul Everest, transmite Reuters, citata de Agerpres.

„Cutremurul a fost simtit la tabara de baza de pe Everest, apoi s-a produs o avalansa mare pe masivul Pumori”, a scris romanul Alex Gavan pe contul sau de Twitter, adaugand „am fugit din cort pentru a ma salva. Nevatamat. Multi, foarte multi oameni se afla pe masivul Pumori”, potrivit Reuters.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: