externe

„Daca as avea Covid-19, as vrea sa fiu ingrijit in China”. Anunt surprinzator al unui director din OMS

Lumea nu este „pur si simplu pregatita” sa faca fata unei epidemii cu noul coronavirus, a declarat marti expertul care a condus misiunea comuna OMS/China si care a laudat masurile luate pentru stoparea propagarii epidemiei de catre autoritatile de la Beijing, scrie AFP.

„Trebuie sa fiti pregatiti sa gestionati asta la o scara mai mare si acest lucru trebuie facut rapid”, dar lumea „nu este pur si simplu pregatita”, a afirmat Bruce Aylward, la revenirea din China, la sediul OMS din Geneva.

„Nu suntem pregatiti asa cum ar trebui sa fim”, atat din punct de vedere „psihologic” cat si „material”, a spus el.

Aceasta misiune s-a deplasat in mai multe orase si provincii chineze, inclusiv in Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus – denumit Covid-19 – pentru a studia evolutia si efectele sale.

„Evaluarea unanima a echipei este ca ei (chinezii, n.r.) au schimbat cursul acestei epidemii … este frapant”, a subliniat Bruce Aylward, un veteran al luptei impotriva epidemiei Ebola.

„Daca as avea Covid-19, as vrea sa fiu ingrijit in China”, a subliniat el, laudand eforturile realizate de aceasta tara pentru a echipa spitalele si a construi altele noi.

„China stie acum cum sa mentina in viata oamenii care au coronavirus”, a adaugat acesta, cerand comunitatii internationale sa se pregateasca mai mult.

Epidemia cu noul coronavirus, care a izbucnit la sfarsitul lui decembrie, a atins varful intre 23 ianuarie si 2 februarie, dupa care numarul de cazuri anuntate zilnic a inceput sa scada, potrivit OMS. In China, virusul a contaminat circa 77.000 de persoane dintre care 2.600 au murit.

Acum insa infectia vizeaza peste 30 de tari, cu zeci de morti si peste 2.500 de cazuri de contaminare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Halterofil ucrainean, dublu campion european si participant la Olimpiada, ucis pe front. El lupta ca voluntar impotriva invaziei ruse inca de la inceperea razboiului

Ucraineanul Oleksandr Pieliesenko, dublu campion european la haltere, a fost ucis in razboiul impotriva Rusiei,…

33 de minute ago

„SpaceX si Starlink nu folosesc inteligenta artificiala”. Elon Musk spune ca inteligenta artificiala nu are „utilitate” la SpaceX, cel putin deocamdata

Elon Musk nu are de gand sa recreeze prea curand "2001: Odiseea spatiala", relateaza Business…

18 minute ago

O gimnasta germana in varsta de 98 de ani inca uimeste lumea cu performantele sale sportive – VIDEO

O gimnasta germana in varsta de 98 de ani dovedeste ca varsta este intr-adevar doar…

2 minute ago

Sapte tari din UE vor participa la inaugurarea lui Putin, inclusiv Franta. 20 de tari o boicoteaza

Nu toate statele membre ale Uniunii Europene au decis sa ignore asa-zisa inaugurare a lui…

O oră ago

Moscova: „Un soldat american a fost arestat in Rusia pentru furt”. Mai multi americani se afla acum in detentie in Rusia

Soldatul american retinut saptamana trecuta in Extremul Orient rus a fost arestat pentru "furt" si…

43 de minute ago