Daca baronii PSD nu-si pot ridica zonele la nivelul Clujului, atunci incearca sa-l doboare. „Revolutia fiscala” a PSD a creat o gaura uriasa in bugetul clujenilor

news

Municipalitatea clujeana a pierdut aproximativ o treime din bugetul de investitii, din cauza revolutiei fiscale operate de guvernarea PSD-ALDE, anunta la RFI primarul Emil Boc. El precizeaza ca termen de comparatie ca banii pierduti la buget sunt echivalentul construirii unei sali polivalente.

„Din nefericire, a fost o revolutie in cel mai rau sens al cuvantului pentru administratiile locale, in general, dar pentru municipalitatea clujeana, in special. In urma acestei asa-zise revolutii fiscale, orasul nostru a pierdut 28 de milioane de euro. In 2017, acei bani 28 de milioane de euro, care reprezentau cotele parti din impozitul pe venit la nivelul municipiului Cluj-Napoca in anul 2018 nu mai sunt alocati bugetului local, ci sunt ramase aceste sume de bani la nivelul bugetului national”, a afirmat Boc, citat de news.ro.

El a spus ca au fost pierduti foarte multi bani din cei destinati proiectelor de infrastructura, care vor fi intarziate.

„Am pierdut enorm de mult la proiectele de infrastructura, pe care a trebuit sa le intarziem, sa le gradam altfel, sa punem pe multianual planificarea realizarii lor. Doar ca sa aveti o cifra de comparatie: Sala Polivalenta din Cluj-Napoca care este cea mai moderna din Romania si care gazduieste toate competitiile mari nationale (…) ne-a costat vreo 20 de milioane de euro si au mai fost imbunatatiri de aproximativ patru milioane de euro. Deci cu alte cuvinte, intr-un an, Primaria Cluj a pierdut echivalentul realizarii unei Sali Polivalente (…). Bugetul de investitii al Clujului este undeva la 95-100 de milioane de euro. Deci cu o treime, 30% din buget practic, ne-a fost afectat bugetul de investitii al municipiului prin aceasta pseudo-reforma fiscala”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: