„Dacian Ciolos a dovedit in guvernarea anterioara ca este o varianta buna pentru Romania” – Ciolos, propunerea USR pentru premier?

politica

Deputatul Dan Barna, purtator de cuvant al Uniunii Salvati Romania, a afirmat, luni, ca Mihai Tudose, propus pentru functia de premier de coalitia PSD-ALDE, nu a avut nicio performanta in ultimii 20 de ani, reiterand totodata ca USR va sustine orice alternativa care nu include Partidul Social Democrat.

„Din pacate, vedem ca nominalizarea care a fost facuta astazi arunca Romania cu 20 de ani inapoi. Este exact profilul politrucului, sef de cadre: 20 de ani de viata politica in PSD, din care nu putem gasi nici macar un rezultat, o performanta care sa justifice numirea domnului Tudose in functia de premier. Acesta este un lucru foarte grav pentru Romania, fapt pentru care ii vom solicita presedintelui sa respinga aceasta nominalizare care nu face decat sa confirme incapacitatea PSD de a veni cu o guvernare decenta in fata romanilor”, a precizat Barna, intr-o declaratie de presa, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca, in masura in care presedintele Romaniei va propune un premier „decent, profesionist”, USR va sustine o astfel de alternativa.

„Pentru noi, elementele importante sunt cele legate de garantiile pe justitie. Am dori sa avem oportunitatea de a nominaliza ministrul Justitiei. O miza importanta pentru Romania consideram ca sunt alegerile in doua tururi pentru primari, pentru ca ceea ce s-a intamplat la ultimele alegeri ne arata ca acest mecanism nu mai poate functiona”, a spus el.

Dan Barna a subliniat ca presedintele Romaniei este acela care are prerogativa de a nominaliza „o persoana care sa incerce constituirea unei majoritati in Parlament, alternativa la PSD”.

„Presedintele, la randul sau, are posibilitatea de a nominaliza o persoana integra si corecta. Noi contam pe aceasta abilitate a presedintelui de a identifica o astfel de alternativa. (…) Dacian Ciolos a dovedit in guvernarea anterioara ca este o varianta buna pentru Romania. Presedintele are prerogativa sa decida cui acorda increderea constituirii unui guvern si, in mod clar, am spus, USR va sustine o alternativa non-PSD care indeplineste criteriile de integritate. Sunt foarte importante aceste criterii pe care presedintele le-a mentionat”, a declarat reprezentantul USR.

Dan Barna a reamintit ca USR va participa la consultarile de la Cotroceni. „In momentul de fata, situatia este evident una fluida. Evident ca au avut loc discutii cu celelalte partide, dar constituirea unei majoritati consistente si capabila sa sustina un guvern alternativ PSD este pana la urma o miza si o prerogativa a presedintelui”, a conchis el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: