Dacian Ciolos, avertisment pentru penalii PSD-ALDE dupa discursul lui Trump: „Sa se gandeasca de doua ori inainte sa o ia pe acea cale”

politica

Dacian Ciolos are un prim comentariu dupa intalnirea dintre Klaus Iohannis si Donald Trump. El tine sa le transmita un avertisment liderilor PSD-ALDE.

„Romania este relevanta in lume prin cei care construiesc si care sustin valori. Presedintele Iohannis a demonstrat asta si prin recenta vizita in SUA.

Sunt convins ca este un nou inceput, pentru acea Romanie care merge inainte si care este ascultata in lume, pentru ca isi asuma cu hotarare valori pe care construieste bunastare.

Sper ca aceia care se incapataneaza sa aiba propria interpretare a anti-coruptiei, inventand ‘praguri’, sa se gandeasca de doua ori inainte sa o ia pe acea cale”, a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Fostul ministru al Justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, joi, ca pragul valoric de la care abuzul in serviciu este incriminat poate fi majorat de la 200.000 lei, cat stipula OUG 13, la 400.000 de lei, el opinand ca acest lucru ar putea fi statuat de MJ prin Ordonanta.

„Se poate mentine pragul de 200.000 de lei sau se poate mari, chiar 400.000. Au fost discutii in acel moment cu specialistii. Acest 200.000 nu e intamplator. Noi am plecat de la suma de 2 milioane, suma maxima, care este prevazuta in Codul penal si am zis ca 10% din acea suma maxima sa reprezinte un prag minim. Asteptam si noi proiectul care este la ministerul Justitiei, in functie de ce prag sau ce consultari vor face si dumnealor, dar clar este ca trebuie stabilit un prag”, a spus joi Iordache, citat de Mediafax.

Intrebat pe ce se bazeaza cand vorbeste de suma de 400.000 de lei, Iordache a pus ca este punctul sau de vedere.

„Este o dezbatere, poate sa fie o dezbatere. Dumneavoastra mi-ati cerut un punct de vedere. Poate fi 200.000, poate fi 300.000, poate fi 150.000”, a spus Iordache.

El a mai aratat ca asteapta in Parlament proiectul de lege promis de ministrul Justitiei in care va fi stauat acest prag valoric, dar a aratat ca ministerul poate face reglementarea prin Ordonanta, pentru a nu se mai pierde timp.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: