Dacian Ciolos da inca o lovitura. PLUS are reprezentare parlamentara, va putea avea delegati in sectiile de votare

politica

Europarlamentarul Cristian Preda anunta ca, la invitatia lui Dacian Ciolos, a aderat la PLUS. El precizeaza nu va candida la alegerile europene.

„La invitatia lui Dacian Ciolos, am aderat la PLUS. Asa cum am anuntat in urma cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidatii PLUS la alegerile din 26 mai si ii invit pe toti cei care au incredere in mine sa faca acelasi lucru“, a anuntat Preda pe contul sau de Facebook.

El precizeaza ca, prin afilierea sa, PLUS capata statut de partid parlamentar si va avea, in consecinta, delegati in toate sectiile de vot, putand astfel securiza optiunile exprimate in favoarea listei sale.

„Dupa alegerile pentru PE, folosind experienta europeana acumulata, voi actiona in cadrul PLUS pentru ca institutiile rezultate din viitoarele alegeri – presedintia, autoritatile locale, noua majoritate parlamentara – sa lucreze in interesul general, nu in interes propriu“, mai afirma Cristian Preda.

Cristian Preda a fost consilier de stat al presedintelui Emil Constantinescu, secretar de stat in MAE, apoi consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu. In 2009, a intrat in PDL si a candidat la alegerile europarlamentare, devenind eurodeputat, pentru un mandat de 5 ani. In 2014 a intrat in PMP si a fost ales eurodeputat din partea acestui partid, fiind exclus din PMP cateva luni mai tarziu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: