Dacian Ciolos, mesaj dur dupa ce PSD a blocat audierile in cazul represiunii din 10 august: „Ii avertizez pe toti cei care vor sa creada ca pot ascunde adevarul acestui moment rusinos ca nu vor reusi”

politica

Dacian Ciolos isi manifesta indignarea fata de blocarea, in Parlament, a audierilor ministrului de Interne si prefectului Capitalei in cazul represiunii din 10 august.

„Faptul ca parlamentarii PSD au blocat azi audierea ministrului de Interne, prefectului Capitalei si sefilor Jandarmeriei arata ca au multe lucruri de ascuns in dosarul violentelor din 10 august si ca trateaza Parlamentul Romaniei ca pe propria unealta.

Ii avertizez pe toti cei care vor sa creada ca pot ascunde adevarul acestui moment rusinos – in care guvernul roman condus de PSD a agresat cetatenii romani pasnici – ca nu vor reusi. Romanii au invatat sa vada si sa simta minciuna si manipularea. Toti cei responsabili trebuie sa plateasca penal pentru interventia de la mitingul diasporei iar acest partid condus de Liviu Dragnea trebuie sa plateasca politic.

Am incredere ca justitia va ajunge la vinovati oricate eforturi fac cei care se simt cu musca pe caciula acum pentru a ascunde sub pres responsabilitatile pentru agresiunea din 10 august”, a scris Ciolos pe Facebook.

Membrii Comisiei de aparare din Senat au eliminat, marti, de pe ordinea de zi punctul referitor la audirea prefectului Capitalei Speranta Cliseru si a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la protestul din 10 august. Solicitarea a venit din partea senatorului PSD Serban Nicolae.

Motivarea sa a fost ca „este lipsa crasa de respect” fata de membrii Comisiei pentru ca invitatiile nu au fost facute cu aprobarea tuturor membrilor. Supusa la vot, solicitarea lui Serban Nicolae a avut castig de cauza, avand in vedere ca PSD si ALDE detin majoritatea voturilor. Propunerea senatorului PSD, Serban Nicolae, a fost adoptata cu sapte voturi si patru voturi impotriva.

Senatorul PSD, Nicolae Moga, propusese in timpul sedintei ca la audieri presa sa nu aiba acces in sala.

Senatorul PNL, Nicoleta Pauliuc, a sustinut ca audierea avea loc in acord cu prevederile regulamentului Comisiei.

„Presedintele Comisiei impreuna cu Biroul comisiei invita la sedintele Comisiei cu acordul membrilor biroului sau la solicitarea membrilor comisiei, persoane din afara comisiei daca interesele Comisiei o cer. Sunteti de acord ca doamna ministru sa vina si sa stea pe scaun, sa nu spuna nimic? O invitam pe doamna ministru si pe doamna prefect si daca nu vor sa dea declaratii sau sa raspunda la intrebari vor sta acolo pe scaun”, a afirmat Nicoleta Pauliuc.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, dar si comandantul Jandarmeriei, Laurentiu Cazan, urmau sa fie audiati, marti, la Comisia de Aparare din Senat cu privire la violentele din 10 august din Piata Victoriei.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: