Dacian Ciolos pune punctul pe i, de ce au plecat jurnalistii de la „Romania libera”: „Nu am crezut ca in 2017 voi mai trai sa aud asa ceva”

actualitate

Dacian Ciolos are un mesaj dur la adresa Coalitiei PSD-ALDE, despre care spune ca se comporta ca „vataful pe mosie”. „Nu am crezut ca in 2017 voi mai trai sa aud ca in unele redactii care inca au coloana vertebrala se cere sa nu se scrie in termeni negativi despre doi politicieni, lideri ai unui partid de guvernamant”, spune Ciolos, facand referire la plecarile in masa de la Romania libera.

„Trebuie sa recunosc ca anul trecut cand am spus ca nu voi candida – pentru ca am promis la inceputul mandatului de premier independent sa nu o fac – nu am crezut ca, dupa alegeri democratice, voi trai din nou momentul in care cei care au castigat se vor comporta ca vataful pe mosie.

Vor biciui in stanga si in dreapta si nu va scapa nici economia, nici justitia, nici macar presa care deranjeaza credinta lor ca a guverna inseamna a stapani si nu a servi. Nu am crezut ca in 2017 voi mai trai sa aud ca in unele redactii care inca au coloana vertebrala se cere sa nu se scrie in termeni negativi despre doi politicieni, lideri ai unui partid de guvernamant.

Trebuie sa recunosc, am fost naiv sa cred acest lucru. Si totusi indraznesc sa cred ca romanii nu-si vor lasa demnitatea facuta pulberi pentru o marire de salariu promisa dar care iata, vedem pe zi ce trece ca nici macar nu e reala in urma cresterii taxelor, costurilor la credite, pretului la utilitati etc. Da, indraznesc sa cred”, a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Jurnalistii Mircea Marian si Sabin Orcan anuntat ca vor parasi „Romania libera”, alaturi de Silviu Sergiu si alti colegi.

„Da, o sa plec de la Romania Libera. Cand iese Sabin pe usa, ies si eu. Sabin m-a salvat din mlastina de la EVZ, acum un an, am o datorie uriasa, morala, fata de el.

Cat mi-a fost sef, a fost impecabil: libertate editoriala deplina. Deocamdata, se pare ca mai scoatem ziarul, dar nu stiu cat va dura.

De ce s-a intamplat asta? Nu am informatie suficienta, nu speculez. Dar cred ca toti banuim acelasi lucru. A fost un an minunat, o echipa dementiala – oameni buni si profi – deci probabil ca nu ne va angaja nimeni. Glumesc, avem planuri si avem idei. Dar nu pentru moguli”, anunta Mircea Marian pe pagina sa de Facebook.

Sabin Orcan nu a oferit nici el prea multe detalii.

„Intrucat vad ca mi-au luat-o inainte stirile de media, va sunt dator cu niste explicatii despre ce se intampla la Romania libera.

1. Da, este adevarat ca am decis, de comun acord cu patronatul, sa inchei colaborarea cu acest ziar. Urmeaza o perioada de tranzitie, dupa care drumurile noastre se despart.

2. Motive sunt mai multe, nu o sa intru acum in detalii. Cert este ca, dupa o binemeritata pauza, ma voi dedica altor proiecte. Unul jurnalistic, altul… cinematografic!

3. Nu o sa comentez in numele colegilor pomeniti de presa; fiecare poate sa o faca dupa cum considera de cuviinta.

4. Le multumesc, pe aceasta cale, tuturor celor care m-au insotit in aventura nebuneasca de a relansa Romania libera la 140 de ani de la prima aparitie. Si dumneavoastra, celor care ne cititi!

5. Stati fara grija, nu dispar nicaieri, ma puteti urmari in continuare. Deocamdata, aici si pe B1 TV”, a spus Sabin Orcan.

Cel mai probabil, demisiile celor doi au legatura cu presiunile patronatului RL pentru a ataca DNA. Patronul RL, Alexander Adamescu, este in razboi cu DNA, el fiind banuit ca, impreuna cu alti afaceristi penali din Romania, deruleaza o campanie de lobby la Washington, pe bani multi, pentru a schimba atitudinea administratiei americane fata de DNA.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: