Dan Barna il ataca pe Iohannis de la Timisoara: „Tace intelept, coalitia nu functioneaza. Este nevoie de asumare si de masuri foarte certe”

politica

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Barna (USR) sustine ca, in timp ce presedintele Klaus Iohannis ”tace intelept”, „mega-coalitia” aflata la guvernare nu functioneaza, desi este nevoie de asumare si de masuri foarte certe.

„Aceasta mega-coalitie – de care presedintele Klaus Iohannis, care tace intelept, aceasta intelepciune cu care presedintele aproape sufoca Romania – nu functioneaza intr-o situatie ca aceasta, in care este nevoie de asumare si de masuri foarte certe; ele nu se intampla”, a afirmat deputatul USR, sambata, la Timisoara, citat de Agerpres.

Intr-o conferinta de presa, Dan Barna a sustinut ca ceilalti presedinti europeni, spre exemplu cel al Frantei, au intalniri cu oameni de afaceri, dezbateri, iar presedintele Klaus Iohannis „continua cu acea politica a absentei neimplicate si a nepasarii consistente, care in vremuri de pace era tolerata sub forma de umor amar”.

In problema crizei energetice, Dan Barna spune ca scuza potrivit careia „este un context international” nu ne ajuta cu nimic, pentru ca felul in care Guvernul Romaniei decide sa procedeze nu face decat sa ne mentina in cea mai dificila dintre situatii, dovada fiind faptul ca „mai multe zile am avut cea mai scumpa energie din Europa”, ceea ce, in opinia sa, arata ca masurile luate de Executiv sunt nefunctionale.

El a sustinut ca, in chestiunea energiei, USR a atentionat de aproape un an ca solutia necesara este reducerea TVA de la 19% la 5%, asa cum in aceasta perioada au facut si alte tari din UE, dar Guvernul refuza sa adopte aceasta masura pentru ca „prefera sa isi mareasca bugetul pe spinarea companiilor si a cetatenilor din Romania”.

Dan Barna a reamintit ca USR a depus deja o motiune simpla impotriva ministrului Energiei.

„PSD are sansa de a vota motiunea impotriva ministrului Energiei si sa aduca un ministru competent. Ma bazez pe voturile oricarui parlamentar care intelege ca, daca Romania continua cu Virgil Popescu, impactul asupra economiei si al societatii va fi unul dramatic”, a punctat Barna.

Cat priveste domeniul Educatiei, vicepresedintele Camerei Deputatilor precizeaza ca singura sansa este venirea unui nou ministru, competent. „Ministrul Campeanu trebuie sa plece, pentru ca a esuat in inca o reforma a Educatiei pe care de 30 de ani o tot face aceasta tara”, a spus Barna.

Mai mult despre:

Comentarii: