politica

Dana Garbovan isi varsa fierea la Antena 3: „Numirea lui Kovesi este politica. E socant sa vezi ce criterii are Europa”

Judecatoarea Dana Garbovan a fost prezenta, vineri seara, la Antena 3, unde a lansat mai multe atacuri la adresa Laurei Codruta Kovesi si a lui Klaus Iohannis.

”Am observat ca prezumtia de nevinovatie a dobandit brusc noi valente, care sunt importante si mi-as dori sa fie respectate pentru toti cetatenii acestei tari. in mod evident a fost o numire politica si ar fi o ipocrizie sa spunem ca nu a fost asa, in contextul in care cel putin o serie de oameni politici si-a asumat o buna parte din meritele numirii doamnei procuror Kovesi.

Deci a fost o numire care a avut o componenta politica de lobby, de intelegere intre partidele politice la nivel european. Nu a existat o competitie reala. Candidatul francez a explicat ca nu se retrage din cursa pentru ca ar fi insemnat reluarea procedurii, a ramas formal in aceasta competitie. E socant sa vezi cand aplica cei din Europa aceste criterii”, a declarat Dana Garbovan in emisiunea lui Razvan Dumitrescu.

Garbovan, respinsa de Klaus Iohannis pentru postul de ministru al Justitiei, a tinut apoi sa ii plateasca polite presedintelui. Ea l-a acuzat ca a incalcat independenta justitiei prin solicitarea ca Felix Banila sa demisioneze.

”Presedintele s-a comportat ca un sef al procurorilor si procurorul sef al DIICOT s-a comportat ca subordonat al acestuia. DIICOT-ul era singurul parchet care avea un sef, toate celelalte avand interimari, ceea ce inseamna instabilitate. Este un precedent extrem de periculos: presedintele l-a criticat pentru un caz concret, ceea ce inseamna ca atunci cand vor mai fi cazuri de impact mediatic, cu avantaje politicianiste, se va actiona la fel”, a mai spus Garvovan.

Ea l-a acuzat apoi pe Iohannis ca si-a incalcat propriile promisiuni de a apara independenta justitiei. ”O apara facand ingerinte directe in activitatea procurorilor”, a adaugat Garbovan, adaugand apoi ca nu a inteles care sunt exact reprosurile care i s-au adus lui Banila si nici care sunt competentele care-i permit presedintelui sa o faca.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

O oră ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

O oră ago

Gabriela Firea promite noi pomeni electorale pentru a fi votata: cardul pentru tineret, prin care tinerii ar urma sa beneficieze de reduceri de preturi

Aflata in sondaje mult in urma lui Nicusor Dan, Gabriela Firea, candidata PSD la Primaria…

34 de minute ago

O gradina zoologica din Rusia a trimis pe frontul din Ucraina doi pauni pentru „a inspira trupele care lupta”

O gradina zoologica din Rusia a incercat sa isi faca partea sa in razboiul tarii…

2 ore ago